Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 22:22

Jučerašnja mećava nije bila ništa, Viljareal je večeras paralisao Bergamo (VIDEO)

Osvajač Lige Evrope imao mnogo manje šansi od domaćina, ali je postigao tri gola i poslao Atalantu u Ligu Evrope - 3:2

Jučerašnja mećava u Bergamu potpuno je paralisala fudbal, ali večeras je ovaj grad zadesila mnogo teža elementarna nepogoda - Viljareal. Aktuelni osvajač Lige Evrope je u stilu velikih ekipa obezbedio plasman u osminu finala Lige šampiona, iskoristio je sve defanzivne nedostatke domaćina i došao do zasluženog trijumfa - 3:2 (0:2).

Sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Đan Pjera Gasperinija je ispao potpuno naivan u odlučujućoj utakmici u Ligi šampiona, žestoko je napadao tokom čitavog meča, ali je sebi dozvolio da za 51 minut igre čak tri puta vadi loptu iz svoje mreže, što je bilo previše u utakmici u kojoj je samo pobeda vodila Atalantu dalje. Viljareal je bio lukav, koncentrisan i spreman da snažno odgovori u svakom trenutku.

Velika greška dogodila se već u trećem minutu, kada je Arnaut Danžduma iskoristio prvu veliku grešku domaće odbrane. Atalanta je loptu izgubila na protivničkoj polovini, konkretno Demiral, sevnula je iznenadna kontra, koju je Holanđanin rutinski krunisao.

Domaćin je nakon toga ozbiljno pretio preko Frojlera i Josipa Iličića, ali je ponovo usledio šok. Ovoga puta nije bila u pitanju kontra, već serija loših odluka u odbrane Atalante u tim trenucima. To su iskoristili gostujući vezni igrači, razmenili nekoliko odličnih pasova, a onda je Kapu nakon dodavanja Moja Gomeza povisio na 2:0.

Krenuo je Atalanta naglo i u drugom poluvremenu, ali je ponovo usledio definitivni nokaut. Ponovo očajne i mlake defanzivne rakcije, ponovo dobra saradnja. Đerar Moreno je pronašao Dandžumu, koji je okrenuo Rafaela Tolojia i doneo ogromnih 3:0 gostima.

Atalantina velika upornost i želja konačno počeli da se isplaćuju u drugom delu drugog poluvremena, kada su konačno stigli i golovi. Prvo je Ruslan Malinovski smanjio na 3:1 u 71. minutu, dok je devet minuta kasnije bilo 3:2, zajvaljujući Duvanu Zapati. Ipak, nije bilo snage za potpuni povratak u život, uprkos brojnim prilikama. Najbolju šansu propustio je Luis Murijel, koji je u 87. minutu pogodio samo stativu i ostavio svoj tim bez mogućnosti da promeni situaciju na terenu.

GRUPA F:

Mančester Junajted - Jang Bojs 1:1 (1:1)

/Grinvud 9 - Rajder 42/

Atalanta - Viljareal 2:3 (0:2)

/Malinovski 71, Zapata 8 - Dandžuma 3, 51, 42/

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.