Izvor: MozzartSport.com, 18.Nov.2020, 00:10

Jovetić je velemajstor kad je zdrav, Crna Gora liga iznad Srbije? (VIDEO)

Ubedljivih 4:0 protiv Kipra

Možda nije više igrač kakav je bio, ali kad je zdrav Stevan Jovetić je igrač koga bi poželeo svaki trener na planeti. I svakako igrač čiji kvalitet prevazilazi B diviziju Lige nacija. Toliko da čak i saigrače značajno skromnijeg umeća čini opasno podmazanom mašinerijom. Crna Gora je u poslednjem kolu Prve grupe savladala Kipar sa ubedljivih 4:0 i plasirala se u B diviziju Lige nacija.

Vrlo verovatno rang iznad Srbije - >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << oslabljene Orlove čuva samo pobeda nad Rusijom uz poraz Turske u Mađarskoj - koja je u prethodnom ciklusu takmičenja dva puta tukla, 2:1 u Beogradu i 2:0 u Podgorici. Uz napomenu da je Jovetić igrao samo u Podgorici i da mu je to bila jedina utakmica u dve sezone koje su mu ukrale povrede.

Protiv Kipra nas je podsetio kakav je to majstor. Sva četiri gola Sokolova bila su posledica Jovetićevih majstorija u najbukvalnijem smislu te reči.

Dobro, prvi gol, njegov 27. u reprezentaciji, nije bio spektakl, ali zato jeste peta kojom je pokrenuo kontru za drugi, koju je na kraju realizovao Aleksandar Boljević, 24-godišnji napadač Standarda iz Liježa. Debi u startnih 11 ekipe Faruka Hadžibegića ukrasio je potom još jednim pogotkom, sada na direktnu Jovetićevu asistenciju čije su lopte kroz kiparsku odbranu išle kao nož kroz puter. Skoro pa preslikana scena i kod četvrtog gola Crne Gore, opet je Jovetić delao brže no što su rivali mislili, samo što je u tom slučaju Stefan Mugoša bio strelac.

Crna Gora se tako domogla B divizije Lige nacija, objektivno gledano, koja god da joj grupa zapadne biće prvi kandidat za ekspresan povratak u C klasu, ali bar zbog Jovetića, ako ni zbog koga drugog, zaslužila je tu jednu sezonu.

Klasa od igrača.

GRUPA 1:

Luksemburg – Azerjebdžan 0:0

Crna Gora – Kipar 4:0 (3:0)

/Jovetić 14, Boljević 25, 28, Mugoša 60/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.