Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2021, 06:22

Jovana Preković uhvatila zalet za polufinale - pobeda na startu

Iponom do prve pobede

Otvorila je Jovana Preković Olimpijske igre u Tokiju na najbolji mogući način. Srpka karatistkinja je u prvom kolu grupne faze bila bolja od Marokanke Sadini Bitsam. Preokrenula je Jovana Preković rezultat na nekoliko sekundi do kraja, iponom je osvojila tri boda i upisala pobedu - 3:1.

Samouvereno je Jovana delovala otkada je kročila na tatami, što i nečudi jer je u Tokiju 2018. godine osvojila treće mesto na >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << turniru Premijer lige u ovoj dvorani, koja je izgrađena pre 60 godina za potrebe prvih Olimpijskih igara koje su se održavale u japanskoj prestonici.

Odlično se kretala naša velika nada za još jednu medalju, vešto je izbegavala sve pokušaje Marokanke da dođe do poena. Bila je agresivnija, ali se dugo rezultat nije menjao. Roksanda Atanasov, trener Jovane Preković, zatražila je od sudija pregledanje snimka negde na polovini borbe, ali poena po mišljenju sudija nije bilo.

Rezultat se nije menjao sve do 17 sekundi do kraja, kada je Sadini Bitsam osvojila prvi poen jukom. Primorana je Jovana Preković da bude još agresivnija, da krene na sve ili ništa. Nije Jovana gubila glavu iako se meč bližio kraju. Ostala je smirena, čekala je pravi trenutak za napad i mavaši gerijem došla je do ipona.

U prvoj od četiri borbe, koliko svaku takmičarku očekuje u grupnoj fazi, Jovana je bila uspešna. Iz obe grupe će po dve takmičarke obezbediti prohodnost u polufinale.

GRUPA B

Aleksandra Grande (Peru) - Anita Serogina (Ukrajina) 1:6

Jovana Preković - Sadini Bitsam (Maroko) 3:1

Đana Lotfi (Egipat) - Aleksandra Grande (Peru)

Sadini Bitsam (Maroko) - Anita Serogina (Ukrajina)

Jovana Preković - Aleksandra Grande (Peru)

Đana Lotfi (Egipat) - Anita Serogina (Ukrajina)

Sadini Bitsam (Maroko) - Đana Lotfi (Egipat)

Jovana Preković - Anita Serogina (Ukrajina)

Aleksandra Grande (Peru) - Sadini Bitsam (Maroko)

Jovana Preković - Đana Lotfi (Egipat)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.