Još jedan podvig Bamberga u grupi smrti, Barsa se opasno kocka (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Feb.2016, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan podvig Bamberga u grupi smrti, Barsa se opasno kocka (VIDEO)

Iako su im davane minimalne šanse, Nemci su preslišali favorizovane Katalonce i došli do treće pobede

Unapred otpisani prave čuda i izazivaju ozbiljne glavobolje velikanima. Košarkaši Bamberga nastavljaju sa podvizima u grupi smrti Top 16 faze Evroplige. Posle pobede u Pireju, Nemci su uzeli meru još jednom kandidatu za fajnal-for. Bamberg je na svom terenu savladao Barselonu 74:67 i prilično joj zakomplikovao život, a sebi značajno popravio šanse za senzacionalan plasman >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u četvrtfinale.

Šta se dešava sa Barselonom ove sezone, teško je odgonetnuti, ali ekipa Andree Trinkijerija definitivno nije zalutala među 16 najboljih. Bamberg surovo kažnjava svako iole lošije izdanje favorizovanih rivala. Možda je Barsa danas podbacila, ali to ni za nijansu ne može da umanji zaslužen trijumf nemačkog tima.

U prvom poluvremenu je vladala rezultatska klackalica i delovalo je da će Barselona na kvalitet i iskustvo prelomiti pitanje pobednika. Međutim, od sredine drugog kvartala, Bamberg je prešao u vođstvo koje nije ispuštao do kraja utakmice. Pre svega sjajnom odbranom, Nemci su vezali ruke Kataloncima i uveli utakmicu u željeni tok.

LIVE: Just three words: OH MY GOD! @NikMelli @Euroleague #Basketballherz https://t.co/AgZKZHlNYU

Kako je odmicalo drugo poluvreme, tako je rasla i prednost Bamberga da bi sredinom poslednje četvrtine prvi put Barsa ostala na dvocifrenom minusu. Uspela je Barselona na 15 sekundi pre kraja da trojkom Ribasa priđe na pet poena zaostatka, ali već je bilo kasno...

Raznovrsnost Bamberga u napadu, inteligentna odbrana i očajan šut za tri poena gostiju su odveli ovaj meč na vodenicu Nemaca. Barselona je imala tri skoka manje, čak 11 izgubljenih lopti i 6/22 za tri poena. Barsini šuteri su bili očajni van linije 6,75. Navaro je šutirao 1/6, a Abrines 1/14 za tri poena. Po dve trojke su promašili Perperoglu i Oleson. Jedina svetla tačka je bio Džastin Doelman koji je ubacio 19 peona, ali njegovo dobro izdanje nije bilo dovoljno gostima. Kod domaćih se izdvojio Letonac Strelniks sa 16 poena, Miler je dodao 15, Tajs 11, a po devet Hari i Meli.

Bamberg sada ima tri pobede i isto toliko poraza, Barsa ima dve pobede i čak četiri poraza. Sve je izvesnije da ili Barselonu ili Olimpijakos nećemo gledati u četvrtfinalu.

(FOTO: Twitter/@BroseBaskets)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.