Još 90 minuta i izbegao je dve godine vojske!

Izvor: Mondo, 29.Avg.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još 90 minuta i izbegao je dve godine vojske!

Igra za zlatnu medalju Južne Koreje, ali i da izbegne služenje vojnog roka koje je obavezno u ovoj zemlji. Biće "pomilovan" ukoliko povede svoju državu ka slavi.

Na talonu je zlatna medalja, ali i nešto što je u ovom trenutku možda i vrednije za južnokorejskog reprezentativca i fudbalera Totenhema - Heung Min Sona.

Južna Koreja se plasirala u finale Azijskih igara gde će za titulu šampiona igrati protiv Japana (1. septembar), a u slučaju da svoju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zemlju odvede do pobede - Heung Min Son - kao i svi ostali članovi reprezentacije - izbeći će služenje obaveznog vojnog roka.

Prema zakonu koji vlada u ovoj zemlji, svi muškarci moraju da odsluže gotovo dve godine vojnog roka (21 mesec) pre nego što proslave 28. rođendan. Son trenutno ima 26!

U slučaju izuzetnog sportskog uspeha, kakav je zlatna medalja i na Azijskim igrama, igrači mogu da budu izuzeti od služenja vojske, što bi značajno pomoglo u njihovim karijerama sportista pošto ne bi morali da je pauziraju na 21 mesec...

Son je priično nervozan tokom čitavog turnira, posebno je to bilo nakon poraza od Malezije (1:2) u grupnoj fazi i produžetaka protiv Uzbekistana (4:3) kada nije mogao da gleda penal koji je izveo njegov saigrač Hvang Hi Čan, da bi sa dve asistencije pogurao svoju ekipu do pobede protiv Vijetnama (3:1) u polufinalu.

Zvezda Totenhema je do sada dala tek jedan gol na prvenstvu, a biće potrebno i njegovo umeće da se savlada Japan u finalu zakazano za 1. septembar.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Još 90 minuta i izbegao je dve godine vojske!

Izvor: Vesti-online.com, 29.Avg.2018

Igra za zlatnu medalju Južne Koreje, ali i da izbegne služenje vojnog roka koje je obavezno u ovoj zemlji. Biće "pomilovan" ukoliko povede svoju državu ka slavi...Na talonu je zlatna medalja, ali i nešto što je u ovom trenutku možda i vrednije za južnokorejskog reprezentativca i fudbalera Totenhema...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.