Izvor: RTS, 26.Okt.2021, 05:57

Jokićeva neverovatna partija nije bila dovoljna uspavanom Denveru

Košarkaši Denver nagetsa doživeli su prvi poraz u novoj sezoni uprkos još jednoj neverovatnoj partiji Nikole Jokića. Dominirao je i nastavio da igra na nivou koji mu je doneo MVP priznanje u najjačoj ligi sveta, ali je Denver poražen na svom terenu od Klivlenda – 99:87 jer ostali igrači nisu bili nimalo raspoloženi.
Srpski centar tokom čitavog meča sam je nosio ekipu iz Kolorada i za 35 minuta na parketu postigao 24 poena (9/15 iz igre, 1/4 >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trojke), imao čak 19 skokova i tri asistencije.

Jokić je zabeležio i tri ukradene lopte, ali i šest izgubljenih, što uz mali broj asistencija pokazuje da nije imao adekvatnu podršku saigrača tokom duela sa Kavalirsima.
Momak iz Sombora održavao je svoj tim u igri tokom tri i po četvrtine, "grumenje" je obično bilo u zaostatku dva do tri poseda, ali kada se i on umorio, gosti su brzo došli do velike prednosti i pobede.
Predvođeni Kevinom Lavom, Kavsi su sredinom poslednjeg perioda napravili seriju i stigli do maksimalnih +17, posle čega nije bilo povratka za Denver.
Lav je meč završio sa 22 poena i šest skokova, dok je izuzetan bio i Džeret Alen, koji je uz samo jedan promašaj iz igre imao strašan dabl-dabl (22 poena i 16 skokova).

U sastavu Majka Melouna nije bilo košarkaša koji su Nikoli pružali podršku, pa se činilo kao da mora sve sam.
Još samo trojica su završila sa dvocifrenim učinkom, ali daleko od bilo kakve ozbiljne role – Vil Barton je postigao 12 poena, koliko i Eron Gordon, dok je Majkl Porter junior dodao poen manje.
Denver je nakon dva trijumfa doživeo prvi neuspeh i sada je peti na tabeli Zapadne konferencije, dok je Klivlend deveti na Istoku sa skorom 2-2.
Pobede su tokom noći još ostvarili Boston seltiksi, Milvoki baksi, Atlanta hoksi, Bruklin netsi, Majami hit, Čikago bulsi, Nju Orleans pelikansi... 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVEROVATAN DABL-DABL JOKIĆA! Srbin DOMINIRAO u meču sa Klivlendom, ali Denver ipak izgubio (VIDEO)

Izvor: Kurir, 26.Okt.2021

Košarkaši Denvera poraženi su od Klivlenda sa 87:99 u meču u kojem je srpski košarkaš Nikola Jokić pružio sjajnu partiju.

Nastavak na Kurir...

Sporim Nagetsima malo Jokić, Bogi i Vuč odlični u pobedama

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2021

Košarkaši Denver Nagetsa prvi put su poraženi u novoj sezoni, kod kuće su bolji bili Klivlend Kavalirsi 99:87.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.