Jokića stigao umor, Bogdanović ponovo sjajan, Pokuševski solidan (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 08:29

Jokića stigao umor, Bogdanović ponovo sjajan, Pokuševski solidan (VIDEO)

Najboljeg srpskog košarkaša Nikolu Jokića stigao je umor posle nekoliko teških utakmica bez prvog saigrača Džamala Marija, što je Golden Stejt iskoristio i prekinuo seriju Denvera. "Ratnici" su na krilima Stefa Karija potvrdili da ne leže "nagetsima" i pobedili 118:97.

Košarkaši Golden Stejta pobedili su Denver 118: 97, upisavši 30. trijumf od početka NBA sezone.

Voriorse je do trijumfa predvodio Stefon Kari sa 32 poena i osam skokova, a ispratio ga je Endrju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vigins aa 19 koševa i sedam uhvaćenih lopti.

Među Nagetsima Nikola Jokić je za 33 minuta igre ubacio 19 poena uz po šest skokova i dodavanaja.

Od njegovih saigrača najbolji je bio Majkl Porter Džunior sa učinkom od 26 koševa i pet uhvaćenih lopti.



Atlanta je na svom parektu pobedila Majami 118:103, uz odličnu partiju Bogdana Bogdanovića.

Srpski bek bio je najefikasniji u timu Hoksa sa 21 poenom (5/9 šut za tri), dve asistencije nedostajale su mu za dabl-dabl učinak, a upisao je i tri skoka.

Podrška mu je bio Džon Kolins sa 20 poena i osam uhvačenih lopti,a Danilo Galinari je doprineo sa 17 koševa.



U timu Majamija Nemanja Bjelica nije igrao, a najbolju rolu imao je Kendrik Nun sa 21 poenom.

Pokuševski i Oklahoma nemoćni pred tripl-dabl mašinom

Košarkaši Oklahoma Sitija nastavili su da ređaju poraze i trenutno su jedna od najlošijih ekipa u NBA ligi. Tander je doživeo 13. uzastopni neuspeh, a ovoga puta bolji od njih bio je Vašington, rezultatom 129:109.

Ekipa u kojoj igra mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski poslednji put slast pobede osetila je 1. aprila i trenutno služi da protivnici protiv nje pojačavaju sopstveni učinak.

Protiv "čarobnjaka" su se držali u prvom poluvremenu, ali su gosti dodali gas u nastavku i poprilično rutinski trijumfovali.

Pokuševski je dobio 20 minuta i postigao osam poena (3/10 iz igre, 0/4 trojke), uz tri skoka i dve blokade.

Kod Tandera najbolji su bili Bizli i Maledon sa po 20 poena, ali to nije bilo dovoljno protiv tripl-dabl mašine Rasela Vestbruka.



Nekadašnji plejmejker Hjustona i Oklahome je treću utakmicu uzastopno bio dvocifren u barem tri kategorije, pa sada ima 28 tripl-dablova ove sezone. U proseku ih beleži na svakom drugom meču i ubedljivo vodi u tom segmentu jer je drugi Nikola Jokić sa 15.

Dominaciju protiv nekadašnjeg kluba zaokružio je sa 37 poena i po 11 skokova i asistencija, a sjajnu pomoć imao je od Bredlija Bila, koji je dodao četiri poena manje.

Vašington je 10. tim Istočne konferencije sa 26 pobeda i 33 poraza, dok je Oklahoma 13. na Zapadu (20-40).

Rezultati: Atlanta - Majami 118:103, Bruklin - Boston 109:104, Šarlot - Klivlend 108:102, Hjuston - LA Klipers 104:109, Oklahoma - Vašington 109:128, Golden Stejt - Denver 118:97, Portland - Memfis 128:130.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.