Izvor: RTS, 24.Apr.2021, 06:28

Jokića stigao umor, Kari prekinuo seriju Denvera

Najboljeg srpskog košarkaša Nikolu Jokića stigao je umor posle nekoliko teških utakmica bez prvog saigrača Džamala Marija, što je Golden Stejt iskoristio i prekinuo seriju Denvera. "Ratnici" su na krilima Stefa Karija potvrdili da ne leže "nagetsima" i pobedili 118:97.
Ekipa iz Kolorada tako je poražena prvi put od teške povrede Marija koji je pokidao prednje ukrštene ligamente kolena i okončala je seriju od četiri uzastopna trijumfa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Gosti su bili neprepoznatljivi u napadu, lopta nije išla kao što smo navikli, iako se Jokić trudio da razigra svoju ekipu. 
Domaćin je uspeo da spusti rivala na mali broj poena, stekne prednost već u prvih 12 minuta i onda je održava do samog kraja.
Jokić je na parketu proveo nešto više od 33 minuta i za to vreme postigao 19 poena (7/16 iz igre, 0/3 trojke, 5/5 penali), uz po šest skokova i asistencija.
Najefikasniji je bio Majkl Porter junior sa 26 poena, dok je još jedino Eron Gordon imao dvocifreni učinak (17).
Na drugoj strani, dominirao je Stef Kari koji je meč završio sa 32 poena (10/17 iz igre, 4/9 trojke), osam skokova i tri asistencije. Međutim, sjajni plejmejker Golden Stejta je imao mnogo veću pomoć saigrača.
Keli Ubre ga je ispratio sa 23 poena, Vigins je dodao 19, Pul 15, a Mulder 14. Sjajnu rolu je ponovo imao i Drejmond Grin koji je postigao samo dva poena, ali uhvatio 12 lopti i podelio čak 19 uspešnih dodavanja.

Izabranici Majka Melouna su uprkos neuspehu ostali četvrti tim Zapada sa učinkom 38-21, dok su Voriorsi deveti sa po 30 pobeda i poraza.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jokića stigao umor, Bogdanović ponovo sjajan, Pokuševski solidan (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021

Najboljeg srpskog košarkaša Nikolu Jokića stigao je umor posle nekoliko teških utakmica bez prvog saigrača Džamala Marija, što je Golden Stejt iskoristio i prekinuo seriju Denvera. "Ratnici" su na krilima Stefa Karija potvrdili da ne leže "nagetsima" i pobedili 118:97...Košarkaši Golden Stejta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.