Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2020, 08:49

Jokić sporo počeo, pa blistao kad je trebalo, Sparsi su prošlost (VIDEO)

Dabl-dabl srpskog asa, Boston brojao do 149, Oklahoma ostavila Lejkerse na 86 poena...

Možda je bilo sumnji da bi ekstremno "tesanje" kilograma moglo ozbiljno da naškodi daljoj karijeri Nikole Jokića kada se pojavio u javnosti pre dva meseca, ali budite bez brige - srpski as ostao je dominantna sila!

Nije baš najbolje otvorio meč protiv San Antonija, ali vala ga je završio sa stilom - uz pobedu rezultatom 132:126, dabl-dabl i igru koja je zadovoljila čak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i najprefinjenije košarkaške sladokusce. Bio je to pravi šou u režiji Nikole Jokića i Majkla Portera Džuniora, koji je držao Nagetse u vođstvu dok se prva zvezda Denvera nije opustila i prepustila momentu kako bi presudila Sparsima.

Nije pogrešno konstatovati da je Porter na najbolji način dosad iskoristio minute ukazane zbog izostanka Vila Bartona, Gerija Herisa i Džamala Marija. U momentima kada je Jokić još tražio sebe, Porter je bio najviše raspoložen za nadmetanje sa Sparsima, pogotovo jer je i ostatak ekipe delovao na momente pomalo izgubljeno bez Jokićevog rukovođenja. Ali, kada se srpski centar konačno razbudio, Sparsi nisu mogli apsolutno ništa. Pogotovo jer ni u minutima njegove loše igre Denver nije imao značajniji rezultatski značaj. Naprotiv.

Stvari su, istina, počele da izmiču kontroli za Denver u trećem kvartalu kad su Sparsi uspostavili kontrolu igre i serijom 6:0 stekli opipljivu prednost, ali ubrzo potom Jokić je uzeo stvari pod svoje i rešio utakmicu u korist svoje ekipe. Užarena je bila ruka momka iz Sombora! U jednom momentu nanizao je tri trojke zaredom, mada je San Antonio baš tada bio na vrhuncu snage i rezultat je bio na klackalici. Jokić je na parketu radio ono svoje, tačnije apsolutno sve - pogađao velike šuteve, razigravao saigrače i pokazao koliko je dominantna figura na parketu.

U poslednjem kvartalu u tandemu su zablistali Jokić i Porter i to je bio jasan znak da San Antonio više nema šta da traži. Posle 97:97 na startu poslednjeg kvartala, Denver je ponovo uhvatio prednost u svoje ruke i nije je ispuštao do kraja. Lagano je podizao razliku, na kraju opet išao u dvocifrene vode, što je bilo dovoljno da se izbegne dramatična završnica.

Porter je bio najefikasniji sa 30 poena (11/19 iz igre) i 15 skokova, dok je Džerami Grent ubacio 22, a Monte Moris 19 poena. Jokićeva odlična rola završena je sa 25 poena (10/17 iz igre), 11 asistencija i četiri skoka, uz jednu ukradenu i čak pet izgubljenih lopti. Rudi Gej je kod Sparsa imaii 24 poena (9/18 iz igre), uz po četiri skoka i asistencije.

Trebalo je da bude derbi večeri, ali Oklahoma je učinila da Lejkersi ne budu ni “L“ od tima viđenog kao prvog kandidata za titulu. To govori i rezultat 105:86, pogotovo činjenica da su Lejkersi ostali na samo 86 poena, što je nezapamćeno nizak broj poena za Jezerdžije.

Tandere je do druge pobede u “balonu“ vodio niko drugi do Kris Pol sa 21 poenom, sedam uhvaćenih i šest podeljenih lopti, te Danilo Galinari sa 19 poena i sedam skokova, odnosno Stiven Adams sa 18 poena. U redovima Lejkersa najefikasniji bio je Lebron Džejms sa 19 poena (7/19 iz igre), uz 11 skokova i četiri asistencije. Entoni Dejvis ostao je na samo devet poena, uz svega tri pogotka iz igre (3/11), te osam skokova i pet asistencija.

Boston je brojao do čak 149 poena u pobedi nad Bruklinom rezultatom 149:115. Čak sedmorica igrača Kelta imali su dvocifren učinak, a najefikasniji bio je Džejlen Braun sa 21 poenom. Pratio ga je Džejson Tejtum sa 19 poena, dok je Gordon Hejvord imao poen manje. Na drugoj strani Džeremaja Martin ubacio je 20 poena.

NBA - rezultati

Juta – Memfis 124:115

/Ingls 25 – Mruks 23/

San Antonio – Denver 126:132

/Gej 24 – Jokić 25/

Vašington – Filadelfija 98:107

/Brajant 19 – Embid 30/

LA Lejkers – Oklahoma 86:105

/Džejms 19 – Pol 21/

Orlando – Toronto 99:109

/Furnije 15 – Vanvlit 21/

Boston – Bruklin 149:115

/Braun 21 – Martin 20/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.