Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2021, 10:19

Jokić je grumen zlata, ali Bruklin pobegao sa tanjira Denveru (VIDEO)

Srpski centar tražio faul u dva navrata na kraju utakmice, ali ih nije dobio. I tu je meč prelomljen

Meč koji su mnogi željno iščekivali opravdao je pažnju: opasna tuča Denvera i Bruklina okončana je pobedom gostiju. Denver je video da može i protiv Bruklina da igra, ali i da ne može samo da se osloni na Nikolu Jokića, već da mu je potrebna bolja pomoć. Pali su Nagetsi pri kraju meča, a Kajri Irving i Kevin Durant su dizali lestvicu tempa do nivoa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na kom Denver to nije mogao da isprati na samom kraju - 125:119.

Od 21 poena prednosti do poraza. Tim putem je prošao tim Majkla Melouna. Na ulasku u poslednji minut Bruklin je vodio sa poenom prednosti, kada je Heris prodao loptu, a Jokić nije uspeo da pogodi preko Duranta. Tražio je srpski centar faul u toj situaciji. Kao i u poslednjem napadu kada je probao u igri ispod koša, ali ni tada nije sviran faul. Posle toga je dobio i tehničku. Žalio se Jokić zbog nedosuđenih prekršaja, ali nije bilo mnogo koristi od toga.

Nagetsi su u poslednjoj četvrtini krenuli da gube gorivo, sa druge strane je Kevin Durant pojačavao, pa je Bruklin uspeo da povede prvi put još od prve četvrtine. Davao je sve od sebe Jokić, pravio je dosta šansi saigačima, međutim čiste situacije nisu koristili Nagetsi pa je zbog toga i Jokićev učinak u asistencijama izostao.

Završio je Jokić meč sa 29 poena, sedam skokova i šest asistencija. Malo mu je nedostajalo i sreće kod sudijskih odluka. Porter je dodao 28 poena. Kod Bruklina su najbolji bili Durant sa 33 i Irving sa dva poena manje. Durant je učinku prišio i 11 skokova i sedam asistencija.

Brutalno je Denver otvorio meč i to na krilima Majkla Portera Juniora koji je postigao 17 poena u prvoj četvrtini i to uz vrhunski šut za tri poena. Često se postavlja pitanje koliko Jokić dobija pravu podršku u redovima Denvera, a Porter se potrudio da zaprži čorbu Bruklinu na startu utakmice.

Kako se meč razvijao, tako je Nikola Jokić krenuo da konotroliše ritam utakmice, pa je brzo stigao do dvocifrenog učinka, a sa druge strane je jedino Kevin Durant uspevao koliko-toliko da se odupre Nagetsima i to najviše šutem za tri poena.

Nikola Jokic: parece fácil. #MileHighBasketball #NBAnaESPN pic.twitter.com/CR2zYUqWmL

Malo ko je mogao da očekuje da će Denver već u prvom poluvremenu da stigne do 20 poena prednosti, posebno ne jer Nagetsi ne mogu da računaju na Džamala Marija. Stiv Neš je pokušavao da tajm-autima saseče krila Nagetsima, međutim, to mu nije polazilo za rukom. Priličan doprinos Denveru davao je i Fakundo Kampaco što je dodatno stvaralo pritisak Netsima.

Koliko god da je Denver odigrao dobro u prvom poluvremenu uspeo je Bruklin da polako topi na početku drugog poluvremena i od plusa od 20 poena Denver je spao na četiri poena prednosti. Odbrana je popustila, razigrao se i Irving i od dominacije Nagetsa stigli smo do egal utakmice. Majkl Meloun je probao to da preseče, ali Bruklin se potpuno vratio u igru.

Jasno je bilo da će meč otići u neizvesnu završnicu. A Bruklinu je pripadao bolji momentum.

Dok je Nikola Jokić dominirao protiv Bruklina, nažalost je Aleksej Pokuševski propustio meč Oklahome protiv Golden Stejta. A, možda je i bolje jer su Voriorsi ubedljivo dobili taj susret sa 136:97.

Koliko je Stef Kari dominirao i pržio Tandere govore sledeći podaci: završio je utakmicu sa 49 poena, a samo u prvoj četvrtini dao je 24. Od toga je ubacio pet trojki! Ukupno ih je dao 11.

Od preostalih utakmica treba istaći 17 poena, devet skokova i pet asistencija Jusufa Nurkića u pobedi Portlanda nad San Antoniom od 124:102. Demijan Lilard je predvodio Trejblejzerse sa 30 datih poena.

Bojan Bogdanović je pored Nijanga i Klarksona bio najzaslužniji za pobedu Jute Džez protiv Hjustona - 124:116. Hrvatski košarkaš završio je utakmicu sa 20 poena, pet skokova i dve asistencije.

NBA - rezultati

Indijana - Vašington 132:133 (124:124)

/Levert 35 - Bil 50/

Filadelfija - Detroit 118:104

/Embid 29 - Bi 14/

Toronto – Memfis 99:109

/Trent 18 - Džekson 20/

Denver – Bruklin 119:125

/Jokić 29 - Durant 33/

Golden Stejt – Oklahoma 136:97

/Kari 49 - Mihalijuk 17/

Portland - San Antonio 124:102

/Lilard 30 - Derozan 20/

Juta - Hjuston 124:116

/Nijang 24 - Martin 27/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.