Jokanović: Ako se postavite kao žrtva i kukate koliko su dobri...

Izvor: B92, 15.Sep.2018, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokanović: Ako se postavite kao žrtva i 'kukate' koliko su dobri...

Srpski trener i menadžer Fulama Slaviša Jokanović rekao je da njegovi igrači moraju da igraju hrabro protiv svakog protivnika i da tako mogu da osvajaju bodove.

Jokanović je Fulam ove sezone uveo u Premijer ligu i posle četiri odigrana kola je 13. sa četiri boda, pred gostovanje Mančester sitiju.

Gostovanju na Etihadu je prethodila reprezentativna pauza, po mišljenju Jokana, to je bio produktivan period za igrače jer će sve biti lakše kada međusobno razviju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobre odnose.

"Iskustvo. Znam da su greške 'skuplje' u Premijer ligi, znamo da ne možemo da damo drugim timovima poklone, moramo da budemo koncentrisani i da pratimo plan. Prethodno naravno moramo da radimo na tom planu. I ovaj proces je sada gotov, nov smo tim i potrebno nam je više vremena za neke osnovne stvari, ali verujem da ćemo napredovati i biti spremni bolji nivo od onog na kom smo sad", rekao je Jokanović za klupski sajt.

Na pitanje o veoma brzom usponu Serija, Mitrovića i Širlea, Jokanović kaže da je kvalitetnijim igračima potrebno manje vremena da se adaptiraju.

"Ovi momci koje ste spomenuli su prirodno odlučni na terenu, bez potrebe da im se bilo šta posebno pokazuje. Drugim ljudima možda malo treba više vremena i treba da im pružimo priliku da vide kako hoćemo da igramo fudbal. Verujemo da dovodimo kvalitet i igrače sa nekom vrstom iskustva i one koji će biti korisni nama u PL. Nekoliko ovih primera su baš pozitivni, sa druge strane nadamo se da ćemo dobiti i više podrške. Pokušavamo da rastemo i napredujemo i ne možemo da budemo frustrirani u ovom trenutku", kaže Jokanović.

Kada je reč o narednom protivniku Mančester sitiju, Jokanović je saglasan da su "Građani" najbolji tim u zemlji, ali napominje da nijedan tim ne pobeđuje u svim utakmicama.

"Pristup mora da bude pozitivan i hrabar, lično se radujem što igramo ovakvu utakmicu. Ako nađemo nešto pozitivno u svemu tome, biće dobro. Ako odemo kao žrtve i počnemo da plačemo koliko su dobri, a da mi nismo dovoljno dobri to je potpuno pogrešan pristup. Podržavam svoj tim i verujem da možemo da odigramo dobru utakmicu i osvojimo poene", kaže Jokanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.