Jokan i Mitar nemoćni protiv Građana, Čelsi prati Liverpul, Azar nosi loptu kući, Arsenal u seriji, Luka konačno slavi

Izvor: Sportske.net, 15.Sep.2018, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokan i Mitar nemoćni protiv "Građana", Čelsi prati Liverpul, Azar nosi loptu kući, Arsenal u seriji, Luka konačno slavi

Od 16h odigrano je pet mečeva u okviru petog kola Premijer lige.

Fulam je u petom kolu izašao na megdan aktuelom prvaku Engleske, ekipi Mančester sitija, domaćin je ipak bio preveliki zalogaj za pulene Slaviše Jokanovića, slavili su na "Etihadu" sa 3:0 (2:0).

Već u drugom minutu, Fernandinjo krade loptu gostima, probija odbranu i šalje idealan pas ka Saneu, koji lako trese mrežu sa par metara za 1:0.

Već u 21. minutu, Siti stiže do novog pogotka, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << lopta je pala pred Davida Silvu nakon centaršuta sa desne strane, a Španac ju je zakucao pod prečku i duplirao prednost "Građana".

Mogao je Siti do još makar jednog gol do kraja prvog dela igre, pretili su Sane i Sterling, ali je Betineli odlično intervenisao u dva navrata, da bi u drugom minutu nadoknade Sane postigao drugi gol, koji je ipak poništen, zbog ofsajd pozicije.

Sve je bilo jasno već nakon dva minuta igre u nastavku, Aguero proigrava Sterlinga, a ovaj postiže treći gol za Siti na utakmici.

Mogli su Gvardiolini puleni i ubedljivije da slave, ali Gabrije Žesus nije iskoristio prilike koje su mu se otvorile do kraja susreta.

Foto: Beta/AP Photo/Alastair Grant

Čelsi je nastavio da niže pobede pod Mauriciom Sarijem, ovoga puta je savladan Kardif na "Stamford Bridžu", uz het-trik Edena Azara. Bilo je 4:1 (2:1) za domaćina.

Interesantno, poveli su gosti.

Igrao se 16. minut, kada je Bamba doneo prednost "Plavim pticama".

To je razjarilo "Plavce", koji 20 minuta kasnije dolaze do poravnanja. Fantastično je Azar probio odbranu gostiju, potom je uputio savršen udarac sa ivice kaznenog prostora, Eteridž je bio nemoćan, Čelsi je poravnao.

Samo sedam minuta kasnije, ponovo Azar. Žiru mu je lukavo ostavio loptu nakon prizemnog centaršuta sa leve strane, a ovaj nije propustio priliku da sa par metara zatrese mreži Kardifa, za preokret i 2:1 u korist Čelsija.

Azar do het trika stiže u 80. minutu, ovoga puta je bio precizan sa bele tačke.

Bilo je sve jasno već nakon trećeg gola "Plavaca", a i najmanje dileme otklonio je tri minuta kasnije Vilijan. Raspalio je po lopti sa ivice kaznenog prostora i postavio konačan rezultat susreta.

Foto: Beta/Owen Humphreys/PA via AP



Arsenal je upisao i treći vezani trijumf, sada su slavili na "Sent Džejms Parku" sa 1:2 (0:0).

U prvom delu nije bilo golova, da bi nakon samo par minuta u nastavku Granit Džaka postigao sjajan gol iz slobodnog udarca. Raspalio je po lopti sa oko 25 metara udaljenosti, pogodio je samo rašlje za 1:0 u korist "Tobdžija".

Nije prošlo ni 10 minuta, Arsenal dolazi do novog gola, Džaka centrira sa leve strane, lopta dolazi do Lakazeta, njegov udarac je bio izblokiran, ali se lopta odbila do Ozila, koji je lepo plasirao loptu u mrežu Martina Dubravke za 2:0.

Njukasl je kasno došao do pogotka, igrala se sudijska nadoknada, kada je Kjaran Klark zatreso mrežu Petra Čeha, nakon dobrog centaršuta sa desne strane.

Kristal Palas je prekinuo niz od tri vezana poraza, slavili su na gostovanju ekipi Hadersfilda sa 0:1 (0:1).

Jedini gol na utakmici postigao je Vilfrid Zaha u 38. minutu, na asistenciju Džordana Ajua.

Hadersfild je poravao u 55. minutu preko Bilinga, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajd pozicije.

Luka Milivojević je još jednom sa kapitenskom trakom predvodio "Orlove", na terenu je naravno proveo svih 90 minuta.

Hrpu golova videli smo na "Vitaliti" stadionu, gde je Bornmut ugostio Lester, domaćin je slavio sa čak 4:2 (3:0).

Poveli su domaći u 19. minutu, strelac je bio Rajan Frejzer, na asistenciju Kinga.

U 37. minutu, isti čovek postiže još jedan pogodak, ovoga puta na asistenciju Vilsona, za 2:0.

Samo četiri minuta kasnije, "Trešnjice" dolaze i do trećeg gola, ovoga puta je sa kreča bio precizan King.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda je u 81. minutu Smit povisio na čak 4:0 u korist ekipe Edija Haua.

Ipak, Lester se nije predavao, u 88. minutu Medison sa bele tačke smanjuje na 4:1, da bi amo minut kasnije Olbrajton pogodio mrežu Bormuta za 4:2.

Bilo je ipak kasno za "Lisice", te je Bornumt nastavio sa sjajnim igrama i rezultatim ove sezone.

Mančester siti - Fulam 3:0

Čelsi - Kardif 4:1

Hadersfild - Kristal Palas 0:1

Bornmut - Lester 4:2

Njukasl - Arsenal 1:2


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.