Jednom Bogdanoviću trojke pomogle, drugom nisu! Harden za bogove!

Izvor: Sportske.net, 14.Dec.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednom Bogdanoviću trojke pomogle, drugom nisu! Harden za bogove!

Sakramento nije uspeo da veže četiri pobede. Kada "Brada" igra ovako, tu se ništa ne može. Milvoki i Lejkersi ne posustaju...

Prvi put od početka sezone, punih osam nedelja, Niksi su konačno uspeli, vezali su dve pobede u nizu. Pomogao im je Sakramento, Kingsi su ispustili +16 i šansu da se približe na 50% uspešnosti.

Elfrid Pejton je bio čovek odluke, ubacio je 7 od 16 poena kada se lomilo, pa je i pored 34 poena Badija Hilda domaćin zaustavljen nakon tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << pobede. Bjelica je uz 12 poena imao 7 asistencija, Bogdanović dodao 14 poena, ubacio je četiri trojke iz pet pokušaja.

Pol Džordž je postigao 46, Leonard 42 poena, šutnuli su ukupno 55 puta, saigrači u ofanzivi i nisu bili potrebni. Klipsi su produbili krizu Minesote koja je u slobodnom padu, sedam poraza u nizu. Tauns je broja do 39, imaso i 12 skokova, Vigins je dodao 34 poena, za neki slabiji tim bi bilo dovoljno, protiv Klipersa ne. Ovo je prvi put u istoriji Klipsa da dva igrača u istom meču postignu 40+ poena, do sada se u istoriji desilo 21 put, prošle godine Džordž je napravio isto, samo u timu Oklahome, "partner" mu je bio Rasel Vestbruk.

Rudi Gober je sa 15 poena i 15 skokova otvorio vrata pobedi Jute protiv Voriorsa, gosti su se držali dobro, ali je Bojan Bogdanović sasuo osam trojki, ukupno 32 poena, dok su Voriorsi obraćali pažnju na Donovana Mičela. Hrvat je prekinuo lošu šutersku seriju, u prethodnim mečevima šutirao je ispod 40%. Golden Stejt se dobro borio, čak 52 poena postigle su rezerve, ali nije bilo dovoljno...

Milvoki je dobio još jedan meč, 37 poena Janisa Adetokumba, odmorio je jedan meč, bio željan košarke, videlo se u poslednjoj četvrtini kada je zasio "Grizlije" koševima, dao ih je 17 u top periodu, baš do 17. pobede u nizu stigli su Baksi. Gudurić je promašio svih pet šuteva, nije se upisao za blizu 13 minuta igre.

Odbrana Šarlota je odradila posao u Čikagu, spustili su Bulse na 73 poena, na kraju stigli do treće uzastopne pobede.

Indijana je slavila u Atlanti, Brogdon hvata ritam, 19 poena, 12 asistencija, dva skoka su mu nedostajala za tripl-dabl, svih pet startera Pejsersa je bilo dvocifreno, Sabonis uz 12 poena, 14 skokova. Dobar mesec za Indijanu, u decembru su na 5-2, ukupno imaju skor 17-9.

Embid nije bio tako efikasan kao u prošlom meču, 24 poena, 11 skokova, 5 asistencija, ali bilo je i previše za slabe Pelikanse. Haris je ubacio 31 poen, Simons 24, uz 11 asistencija, Siksersi su dobili 14 mečeva kod kuće od početka sezone, najduži niz u gotovo pola veka, kada su i osvojili titulu. Oni su sada jedini neporaženi tim na domaćem terenu, Majami je noćas izgubio od Lejkersa. Dejvis je brojao do 33, Lebron na povratku na jug, 28 poena, imao je 12 asistencija, napravio čak osam grešaka. Ali, tim sa Pacifika je nedodirljiv, ređaju pobede, ponovo su, osmi put u sezoni stigli prednost rivala. Treba reći da je ovo drugi najduži niz Lejkersa u pobedama na strani, napravili su ih 13. Džimi Batler je vodio Hit sa 23 poena, njihov prvi poraz kod kuće, imali su dosta šansi, na kraju je i Batler promašio trojku za produžetak.

Za kraj smo ostavili neverovatnog Hardena, "Brada" je sa 54 poena rasturio Orlando na Floridi. Ponovo je ubacio 10 trojki, imao je 7 asistencija, 5 skokova, kada ovako igra, možete samo da se molite. I da aplaudirate na kraju, majstora su domaći navijači ispratili ovacijama. Inače Hjuston je pogodio 22 trojke iz 39 pokušaja.

Rezultati:

Sakramento - Njujork 101:103

Minesota - LA Klipers 117:124

Juta - Golden Stejt 114:106

Memfis - Milvoki 114:127

Čikago - Šarlot 73:83

Atlanta - Indijana 100:110

Filadelfija - Nju Orleans 116:109

Orlando - Hjuston 107:130

Majami - LA Lejkers 110:113

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lenard preskače meč sa Bulsima

Izvor: B92, 15.Dec.2019, 01:12

Košarkaš LA Klipersa Kavaj Lenard preskočiće narednu utakmicu u NBA šampionatu...Kako je saopšteno iz kluba, Lenard neće igrati u noći između subote i nedelje na gostovanju Čikago Bulsima...On je bio odličan u petak u pobedi Klipersa na gostovanju Minesoti, 124:117. U tom susretu postigao...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.