Izvor: MozzartSport.com, 05.Mar.2021, 11:32

Jedna utakmica nedeljno - 1.000.000.000 dolara

NFL blizu dogovora sa Amazonom koji bi za ekskluzvno pravo prenosa mečeva četvrtkom mogao da izdvoji sumu sa devet nula

Nacionalna fudbalska liga (NFL) blizu je dogovora sa medijskim partnerima prema kojima bi TV mreže plaćale dvostruko više nego sada, piše Vol Strit Žurnal.

Novi ugovori, koji bi trebalo da traju 11 godina, biće verovatno potpisani sledeće nedelje, s tim da bi, što se tiče Foksa, CBS i NBC stupili na snazi od sezone 2022-2023, a kada je u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pitanju ESPN počeli bi da važe od naredne godine.

NHL - subota, 1.00: (2,00) Boston (3,85) Vašington (3,10)

U veoma agresivne pregovore ušao je i Amazon na čijoj bi se internet platformi Prajm video isključivo prenosili mečevi četvrtkom. Te utakmice bi ne bi bile dostupne na tradicionalnoj televiziji van lokalnih tržišta dva tima koja igraju tog dana.

Ako se NFL dogovori sa Amazonom, ugovor će stupiti na snagu tek od 2022. godine kada ističe saradnja sa Foksom koji je do sada imao ekskluzivno pravo prenoca utakmica četvrtkom za koji plaća 660 miliona dolara po sezoni. Ukoliko se ti mečevi budu prenosili samo na Prajm videu (ne računajući lokalne provajdere), godišnja naknada koju bi Amazon plaćao NFL mogla bi da dostigne 1.000.0000.0000 dolara!

Ekskluzivni dogovor sa Amazonom koji trenutno plaća između 75 i 100 miliona dolara po sezoni za strimovanje mečeva četvrtkom, rešio bi potencijalno veliki problem za NFL. Jer iako te utakmice imaju ogromnu gledanost u poređenju sa bilo kojim drugim programom, visoka cena otežavala je prodaju emiterima koji već imaju NFL pakete, poput Foksa, koji je na gubitku oko 250.000.000 dolara godišnje. Pre Foksa, taj paket su delili CBS i NBC, ali nisu produžili ugovor zbog godišnjeg gubitka od 200.000.000 dolara.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.