Javili se iz Super lige, podneće disciplinske prijave protiv svih koji su se žalili na suđenje!

Izvor: Sportske.net, 03.Avg.2020, 21:00

Javili se iz Super lige, podneće disciplinske prijave protiv svih koji su se žalili na suđenje!

Кomesar za takmičenje u Zajednici superligaša Aleksandar Pivić apelovao je danas na najtrofejnije srpske klubove da "smire strasti" i poštuju etiku i integritet domaćeg šampionata i istakao da će "svaka eventualna greška biti na vreme i na pravi način sankcionisana".

"Sezona je tek počela i umesto da se bavimo pozitivnim stvarima u našem fudbalu koji već godinama ide uzlaznom putanjom, mi smo u situaciji da komentarišemo saopštenja naših najvećih klubova kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se takmičenje već od prvog kola stavlja pod dodatni pritisak", rekao je Pivić.

"Nisam video da je bilo koji medij objavio informaciju da su pre početka meča TSC - Vojvodina uručeni trofeji 'Slobodan Santrač' najboljim strelcima prvenstva, a to je čin koji čuva sećanje na jednog od najvećih golgetera u istoriji srpskog fudbala. Nije dobro kada negativne pojave dobijaju prioritet u štampi i na portalima i to samo može da šteti atmosferi u domaćem fudbalu", dodao je on.

Pivić se oglasio povodom bure koja se podigla već posle prvog kola Super lige Srbije, izazvane saopštenjima Crvene zvezde i Partizana, na koja se nadovezao zahtev Vojvodine za izuzećem sudije Novaka Simovića.

"Кonstantno traženje krivaca u nekim drugim redovima nije dobar model za jačanje našeg takmičenja. Neozbiljno je da Vojvodina traži izuzeće Novaka Simovića, internacionalca za koga stižu pohvale iz inostranstva i koji je odsudio tri 'večita' derbija na najvišem nivou. Svima bi trebalo da bude cilj da se Super liga Srbije podigne na jedan viši nivo i da izazove još veće interesovanje publike", rekao je on.

"Uvrede na račun sportskih protivnika i konstantne optužbe na račun naših najboljih sudija, gde se čak insistira i na njihovom izuzeću, bacaju senku na takmičenje, a mene kao kao jednog od rukovodilaca u Zajednici superligaša primoravaju da podnosim disciplinske prijave", dodao je Pivić.

Pivić je rekao i da se u ovim napadima na sudije krije i alibi klubova za eventualni neuspeh na terenu. Dodao je da "u ovom teškom momentu, punom nepredvidjenih izazova" ima donekle razumevanja i da može da shvati da se u najvećim klubovima neuspeh ne prašta, ali je pozvao na više tolerancije.

"Opšta preporuka je da svako treba da se bavi svojim poslom, a ja vas uveravam da će svaka eventualna greška od strane organa takmičenja, delegata ili nekog sudije, biti na vreme i na pravi način sankcionisana. Ako mi u startu stvorimo takvu klimu da svaki kiks Zvezde, Partizana ili Vojvodine, obavezno izazove toliku prašinu u javnosti, nećemo doprineti napretku i popularnosti našeg klupskog fudbala", zaključio je on.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.