Japanac Asano skoro kao Bolt: Brzina je moj adut

Izvor: RTS, 03.Avg.2019, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanac Asano skoro kao Bolt: Brzina je moj adut

Prvi Japanac u istoriji Partizana ,Takuma Asano, izjavio je da je došao u Beograd da napreduje, postigne mnogo golova i doprinese ekipi uspesima u ovoj sezoni.
Fudbalski reprezentativac Japana među crno-bele stigao je iz londonskog Arsenala za milion evra i uzeo broj 11, koji je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sezone nosio najboljo strelac Rikardo Gomeš.

"Srećan sam što sam dobio priliku da dođem u Srbiju i Partizan, velika je čast. Od početka su svi ljubazni prema meni. Svi imaju velika očekivanja od mene i želim da dam sve od sebe", rekao je Asano na konferenciji za novinare na stadionu u Humskoj.
Bivši fudbaler Hirošime, Štutgarta i Hanovera priznao je da do skoro nije znao ništa o Partizanu i srpskom fudbalu.
"Kada smo počeli da pričamo o mom angažmanu, krenuo sam da prikupljam informacije i gledam utakmice Partizana. Bio sam pozitivno iznenađenjen, više nego što sam očekivao. Navijačka kultura je strastvena i veoma topla", rekao je Asano.
Dodaje da je upoznat s podatkom da je prvi Japanac u Partizanu.
"Sa ljudima iz Arsenala se nisam savetovao, više s mendžerima. Ono što je presudilo da dođem jeste podrška porodice. Ona mi je dala blagoslov za Srbiju", kaže Asano, priznavši da je iza njega težak period u Arsenalu, posebno zbog dobijanja vize. 
Asano bi trebalo da dobije određene bonuse u slučaju da postigne 18 golova u svim takmičenjima.
"Naravno da mi je cilj da postignem što više golova, kao i da ekipa što više ostvari pobeda. Pored toga, želja mi je da napredujem", rekao je japanski napadač.
Jasno je da je brzina karakteristika Asana, uz podatak da je na 50 metara za samo za 0,4 sekunde imao slabiji rezultat od legendarnog sprintera Juseina Bolta.
"Tačno je to, imao sam takav rezultat na merenju u Štutgartu. Brzina je moj domen, gde imam samopouzdanje", zaključio je Asano.
Trener Savo Milošević izrazio je zadovoljstvo što je Asano došao u Partizan posle dugih pregovora.
"Javnost zna za sagu oko dolaska Asana već mesec i po dana. To je neophodan profil igrača da podignemo nivo naše igre, brz je, igrao je ozbiljne lige i predstavlja veliki kvalitet. Nadam se da će se brzo prilagoditi", rekao je Milošević.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asano predstavljen u Humskoj: Brzina je moj adut

Izvor: B92, 03.Avg.2019

Prvi Japanac u istoriji Partizana Takuma Asano izjavio je da je došao u Beograd da napreduje, postigne mnogo golova i doprinese ekipi uspesima u ovoj sezoni...Fudbalski reprezentativac Japana medju crno-bele stigao je iz londonskog Arsenala za milion evra i uzeo broj 11, koji je prošle sezone nosio...

Nastavak na B92...

PARTIZANOV JAPANAC KAO MUNJA SA JAMAJKE! Takuma Asano: Brzina je moj adut!

Izvor: Kurir, 03.Avg.2019

Prvi Japanac u istoriji Partizana ,Takuma Asano, izjavio je danas da je došao u Beograd da napreduje, postigne mnogo golova i doprinese ekipi uspesima u ovoj sezoni.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.