JOVANČIĆ SVE OTKRIO: Evo kako izgleda dan u izolaciji jednog fudbalera!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2020, 14:23

JOVANČIĆ SVE OTKRIO: Evo kako izgleda dan u izolaciji jednog fudbalera!

Sve po planu i programu.

Vezista Crvene zvezde Dušan Jovančić, kao i ostali saigrači, vreme provodi u svom domu vredno trenirajući, kao i družeći se sa svojim najbližima. Rođeni Beograđanin ističe da je veoma važno da fudbaleri održavaju formu kako bi se koliko-toliko spremili za nastavak prvenstva.

- Svako jutro dobijamo program koji treba da ispunimo toga dana. U početku, kada je tek počela izolacija, ljudi iz kluba su nam dostavili neophodne rekvizite >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koji su nam nedostajali kako bismo odradili svaki mogući trening kod kuće. Tu mislim na bickle, trake za trčanje, kao i one najosnovnije stvari za trening. Imamo sve uslove da koliko-toliko održavamo našu spremu dok pandemija ne prođe, a iskreno bih voleo da to bude veoma brzo kako bi se što pre vratili fudbalu – naglasio je Jovančić za klupski sajt.

Jovančić otkriva da kućni treninzi ne mogu da se porede sa onim pravim fudbalskim radom na terenu.

- Ogromna je razlika to što nismo zajedno. Mi smo pre svega jedan tim, koji je sa stručnim štabom provodio sate u zajedničkim aktivnostima u proteklom periodu. Sada je svako kod svoje kuće, maksimalno smo disciplinovani i poštujemo mere predostrožnosti. Što se tiče treninga, ovi kućni ne mogu da se porede sa pravim, fudbalskim, treningom, ali u ovoj situaciji to je nešto što najbolje možemo da uradimo.

Zvezdin vezista nije krio zadovljstvo povodom donacije tima Dejana Stankovića.

- Veoma je bitno da svako ko ima mogućnost pomogne, nije važan način i visina novca, već sam čin da se pomogne ljudima u nevolji. Svedoci smo svakoga dana da je ceo svet u teškoj situaciji, pa i mi u Srbiji. Među igračima se „stvorila“ ta ideja da bi bilo lepo da nešto učinimo, i eto uspeli smo u tome. Nadam se da će ti brzi testovi pomoći našem zdravstvu, kao i da će se ostali, koji naravno imaju mogućnost, uključiti u akciju.

Opisao je i svoj dan, i šta je ono za šta sada ima vremena, jer je u karantinu.

- Najviše smo vremena, do sada, proveli van svog doma. Ovo je takav period kada možemo da budemo sa porodicom i da se svi zajedno družimo. U principu, moj dan izgleda tako što odradim trening, pogledam po neki film ili seriju i tako prolaze dani. Nemam neki ritual, sem svakodnevnog treninga, ali imam vremena za sve ostalo. Nadam se da će sve ubrzo doći na staro, kako bi se i fudbal i žiivot vratio na normalne staze. Zbog toga, ostanite u svojim domovima, slušajte savete lekara i budite socijalno odgovorni,  apelovao je Dušan Jovančić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.