JEDAN OD NAJTEŽIH REKORDA: Hamilton pobedio na Hungaroringu, stigao Šumahera i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jul.2020, 17:57

JEDAN OD NAJTEŽIH REKORDA: Hamilton pobedio na Hungaroringu, stigao Šumahera i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu

Naredna trka u šampionatu vozi se 2. avgusta na Silverstonu, za Veliku nagradu Velike Britanije.

Aktuelni svetski šampion vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske i preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu.

Šestostruki svetski šampion je krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja i ostvario 86. pobedu u karijeri. Ujedno, on je sustigao jedan od najznačajnijih i najteže oborivih rekorda Mihaela Šumahera >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - obojica vozača sada imaju po osam pobeda na jednoj trci. Takođe, sustiže i onaj najvažniji - po broju ukupnih pobeda u karijeri. Hamiltonu sada nedostaju još pet trijumfa da skine Šumahera (91) sa prestola večne liste.

Drugo mesto zauzeo je vozač Red Bula Maks Verstapen, a treći je bio vozač Mercedesa Valteri Botas.

Četvrto mesto zauzeo je Lens Strol iz Rejsing Pointa, peti je bio Aleksandar Albon iz Red Bula, a šesto mesto zauzeo je Sebastijan Fetel iz Ferarija.

🏎️ Lewis Hamilton wins the Hugarian GP!

🏁 Dominates from start to finish for 2nd straight GP win

🥇 Goes 5pts clear at top of title standings

🍾 Ties Michael Schumacher's record of 8th win on same track#HungaryGP pic.twitter.com/MZxatMJrZy

— Sporting Life (@SportingLife) July 19, 2020

Vozač Rejsing Pointa Serhio Peres bio je sedmi, osmo mesto zauzeo je Danijel Rikardo iz Renoa, kao deveti je završio Kevin Magnusen iz Hasa, a 10. mesto zauzeo je Karlos Sainc iz Meklarena.

Bašakšehir večeras (20.00) čeka Kajzeri i pobedom bi obezbedio sebi titulu, prvu u istoriji. Veliki dan za klub, koji važi za Erdoganovo mezimče, ali gosti, koje vodi Robert Prosinečki, u žestokoj su borbi za opstanak. Kvota na keca je 1,45, a dupla šansa X2 je 2,70.

Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bašakšehir – Kajzeri.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.