Izveštaj Barsinog skauta o Maradoni davne 1978. godine

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izveštaj Barsinog skauta o Maradoni davne 1978. godine

Cesar Luis Menoti, bivši selektor Argentine, pomogao je Barseloni da dovede tada mladog Dijega Armanda Maradonu iz Boke Juniorsa u Kataloniju. Prenosimo njegov izveštaj koji je podneo Barseloni 1978. godine.
Izveštaj je podoneo pošto je odgledao susret između Boke Juniorsa i Argentinos Juniorsa. Maradona je u to vreme imao 17 godina. Ovako je izgledao taj izveštaj...

Izveštaj: Dijego >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Armando Maradona.
Ocena: Vrlo dobar, izvanredan. Brzina 9,5. Ubrzanje 9,5. S loptom 9,1. Bez lopte 9,5. Agilnost 9,5. Skok 8.
Psihološki aspekti: Mentalna snaga 10. Otpornost na prekršaje 10. Koncentracija 10. Sebičnost 0. Individualnost 10.
Opšta tehnika: Nepobediv.
Precizna tehnika: Izvanredan, zastrašujuće efikasan dribler. Jak. Hrabar. Sjajan udarac. Odličan pas. Maksimalno precizan. Besprekorna vizija. Prosečna igra glavom. Dobar vođa. Zna da sačuva loptu.
Individualna taktika: Kompletna fudbalska inteligencija. Kompletan osećaj za fudbal.
Opšti zaključci: Mlad. Rođen 30. 10. 1960. Ima neverovatnu tehniku i dribling na najvišem nivou. Uvek ide direktno prema golu, ali zna kada mora da se reši lopte i doda saigraču. Sjajni refleksi. Njegova kratka dodavanja i udarci su čudo.
Četiri godine nakon ovog izveštaja Barselona je dovela Dijega Maradonu iz Boke, a Argentinac je za katalonski tim postigao 22 gola u 36 nastupa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.