Iznenađenje u Minhenu: Bajern stao, Nojer poklonio bod

Izvor: Mondo, 25.Sep.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje u Minhenu: Bajern stao, Nojer poklonio bod

Fudbaleri Augzburga šokirali Bajern na "Alijanc Areni", zahvaljujući kiksu golmana u finišu utakmice. Šta se događa Šalkeu?!

Foto: Tanjug/AP/Matthias Schrader

Veliko iznenađenje u Nemačkoj!

Augzburg je remizirao sa Bajernom 1:1 u gostima i tako prekinuo šampionovu seriju pobeda u Bundesligi, ali i u međusobnim duelima.

Posle četiri trijumfa na startu sezone i sedam prvenstvenih uspeha u duelima sa Augzburgom, aktuelni prvak Nemačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se konačno okliznuo.

Dogodilo se to u 87. minutu utakmice, kada je lopta iskliznula iz ruku Manuela Nojera posle kornera za goste. Guvelev je vratio  peterac, odakle je Feliks Gece grudima skrenuo u mrežu, za konačnih 1:1.

Treneru Bajerna Niku Kovaču nije se isplatilo "kockanje" sa sastavom, odnosno odluka da odmori prvotimce Alabu,  Džejmsa Rodrigeza, Boatenga, Riberija i Levandovskog.

Hrvatski stručnjak pružio je priliku od prvog minuta Leonu Gorecki, Seržu Gnabriju, Sandru Vagneru i Renatu Sančezu, a dok su prva dvojica ispunili zadatak, to se ne može reći za Sančeza i Vagnera, koji su odigrali nedovoljno dobro i konkretno.

Mladi Portugalac je u nekoliko navrata bio sebičan u završnicama akcija i nervirao je saigrače, dok je Vagner propustio nekoliko dobrih prilika, od kojih treba izdvojiti onu u 41. minutu kada je propustio stopostotnu šansu.

Napadač Bajerna dobio je "poklon loptu" i izašao sam pred Lutea, ali je golman gostiju odbranio ovaj zicer. Samo tridesetak sekundi kasnije, Lute je vrhovima prstiju odbio loptu u korner posle dobrog šuta Gnabrija.

Ono što nisu uspeli u 45 minuta prvog poluvremena fudbaleri Bajerna uspeli su u manje od tri minute igre u nastavku - da daju gol.

Gnabri je istrčao kontranapad, a onda na ivici šesnaesterca poslužio Robena, koji je prepoznatljivim driblingom u sredinu bacio na zemlju Lutea, pa "ukucao" loptu pod prečku. Ispostavilo se da to nije bilo dovoljno za trijumf.

Osim šampiona večeras je kiksnuo i vicešampion.

Šalke je doživeo čak peti poraz ove sezone, ovog puta minimalnim rezultatom na gostovanju Frajburgu. Gol vredan tri boda za domaće postigao je Niderlehner u utakmici u kojoj je Matija Nastasić odigrao ceo meč za goste i dobio žuti karton u 57. minutu.

Pročitajte sve rezultate i parove 5. kola u izveštaju utakmice Verder - Herta, u kojoj je Miloš Veljković "pogurao" domaćina ka drugom mestu na tabeli.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.