Iznenađenje u Francuskoj - Strazbur ŠOKIRAO Ajntraht!

Izvor: Mondo, 22.Avg.2019, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iznenađenje u Francuskoj - Strazbur ŠOKIRAO Ajntraht!

Srpski reprezentativci u dresu prošlogodišnjeg polufinaliste evropskog takmičenja nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita i u Nemačku se vraćaju sa deficitom od jednog gola.

Strazbur je na domaćem terenu pobedio Ajntraht Frankfurt u prvoj utakmici plejofa kvalifikacija za Ligu Evrope rezultatom 1:0 i prišao korak bliže grupnoj fazi tog takmičenja.

Uprkos tome što su u meč ušli u ulozi favorita, igrači nemačkog tima nisu uspeli da uspostave kontrolu nad igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << tokom prvog poluvremena. Domaći su u najmanju ruku bili ravnopravan rival, imali su više udaraca ka golu rivala, a u 33. minutu uspeli su da dođu i do vodećeg pogotka.

Nakon zbrke u šesnaestercu gostiju posle kornera najspretniji je bio Kevin Zohi koji je nekako uspeo da "ćušne" loptu preko linije i dovede svoj tim u vođstvo.

Nakon toga je ekipa Adolfa Hitera pomalo „živnula“, došla do svoje igre, ali nije uspela da realizuje šanse. Najbolju priliku imali su na samom početku drugog poluvremena kada je Daiči Kamada promašio zicer iz srca šesnaesterca.

Pokušavao je Ajntraht sve do kraja ali bezuspešno, pa se u Frankfurt vraćaju sa negativnim rezultatom.

U gostujućem timu od prvog minuta su bili srpski reprezentativci Mijat Gaćinović i Filip Kostić, prvi je zamenjen na startu drugog dela igre, dok je drugi odigrao čitav susret. Mladi Dejan Joveljić nije bio u protokolu za ovaj meč, a Strazbur je sa kapitenskom trakom tokom cele utakmice predvodio Stefan Mitrović.

Strazbur će tako čekati uzvratnu utakmicu sa minimalnom prednošću, moglo bi se čak reći i neočekivano, ali će Nemci imati dobru priliku da „izvade fleke“ i plasiraju se u takmičenje čiji su polufinalisti bili prošle sezone.

Pročitajte sve rezultate prvih utakmica plej-ofa za Ligu Evrope.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.