Izvor: MozzartSport.com, 02.Dec.2021, 20:19

Iz Novog Beograda pozivaju na oprez: Šabac nas već jednom namučio, ne smemo ih olako shvatiti

Na bazenu "11. april" takođe su ubeđeni i da će iz derbija kola izaći kao pobednici

Novi Beograd, a i ostali timovi su na regionalnu vaterpolo ligu privremeno stavili tačku. Do otvaranja drugog poglavlja krajem januara. Posle niza napornih utakmica na Jadranu, srpski klubovi vraćaju se obavezana u nacionalnom šampionatu, a u derbiju 8. kola Superlige na bazenu "11. april" Novi Beograd će se odmeriti sa Šapcem.

Biće to deveti meč za Novi Beograd u dvonedeljnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ciklusu i za sastav Vladimira Vujasinovića dolazi posle duela u Ligi šampiona, u kojem je lider Superlige Srbije pretrpeo poraz od Ferencvaroša. Novi Beograd i Šabac otvoriće kolo u petak od 21.15, a to će ujedno biti i najinetresantniji meč ove runde, ali i drugi okršaj dva tima u deset dana. U regionalnoj Premijer ligi Novi Beograd potopio je sa 14:8 šampiona Srbije iz 2019. godine.

Đorđe Filipović, pomoćni trener Novog Beograda, uveren je da će njegov tim upisati još jednu pobedu u duelu sa ekipom Anta Vasovića, ali poziva na oprez, jer je Šabac pružio snažan otpor lideru srpskog šampionata i regionalne lige protekle nedelje.

"Imali smo izuzetno naporan niz mečeva na tri fronta, u domaćem šampionatu, regionalnom takmičenju i Ligi šampiona. Duel protiv Šapca će nam biti poslednja utakmica u tom zgusnutom rasporedu i takve utakmice umeju da budu veoma teške za igranje", rekao pomoćni trener Novog Beograda Đorđe Filipović i dodaje:

"Ipak, nadam se da ćemo biti maksimalno spemni i fokusirani i da će igrači profesionalno odraditi svoj deo posla. Ovaj duel zahteva maksimalnu ozbiljnost. Protiv Šapca smo igrali na startu turnira Jadranske lige pre samo nekoliko dana. Iako smo pobedili, taj meč nismo odigrali sjajno. Međutim, ubeđen sam da ćemo ovoga puta pružiti bolju partiju, da ćemo zabeležiti pobedu i tako zadržati maksimalan učinak u domaćem prvenstvu", podvukao je Đorđe Filipović.

Vasilije Martinović, jedan od bisera Novog Beograda koji je letos sa juniorskom reprezentacijom Srbije u Pragu postao svetski šampion, krči put u seniorskom timu i dobija sve veću ulogu. A, pred novi obračun sa vaterpolistima Šapca ističe da je ekipa potrošena, ali orna i spremna da zabeleži novi trijumf, i posle poraza u Ligi šampiona vrati se na pobednički kolosek.

"Iza nas je veoma naporan period. Odigrali smo veliki broj utakmica u kratkom vremenskom roku. Ekipa je prilično fizički i psihički potrošena, ali idemo dalje. Pred nama je utakmica protiv Šapca i sigurno ćemo imati želju da taj meč odigramo na višem nivou nego što je to bio slučaj u duelu u Jadranskoj ligi pre samo nekoliko dana. Potrudićemo se da i ovaj meč na najbolji način iskoristimo za uigravanje svih linija u timu", zaključio je Vasilije Martinović.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.