Ivana Španović lako do finala skoka udalj

Izvor: RTS, 02.Mar.2019, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivana Španović lako do finala skoka udalj

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović plasirala se u finale skoka udalj na dvoranskom šampionatu Evrope u Glazgovu. Milica Gardašević nije uspela da obezbedi plasman u finale.
Španovićeva je već u prvom pokušaju skočila do daljine 6.79 što joj je bilo dovoljno da obezbedi plasman u finale. Kvalifikaciona norma je iznosila 6.65.

"Drago mi je da sam kvalikifacionu normu rešila u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvom skoku. Osećam se spremno, ne mislim da će biti lako u finalu, ali to me samo dodatno motiviše i ono što mogu da obećam je da ću kao i uvek  pružiti svoj maksimum", rekla je Španovićeva.

Druga naša predstavnica u ovoj disciplini, Milica Gardašević, nije uspela da izbori svoje mesto među osam najboljih Evrope. Ona je skočila u prvoj seriji 6.30m, u drugoj je imala prestup, a u trećoj 6.41m, nažalost to nije bilo dovoljno za prolazak dalje.
"Ovo je tek drugo evropsko za mene, trebao mi je lični za finale. Zadovoljna sam svojim nastupom. Mislim da ima prostora za napredak i radujem se sezoni na otvorenom", rekla je Milica.  
Finale je na programu u nedelju od 19 časova.
Aleksa Kijanović, Milana Tirnanić i Luka Trgovčević nisu uspeli da izbore mesta u polufinala prvenstva Evrope.
Aleksa je trčao u drugoj kvalifikacionoj grupi i zauzeo sedmo mesto rezultatom 6.81s. U ukupnom plasmanu bio je 27, dok je za polufinale trebalo da se nađe među 24 najbrža takmičara.
Milana Tirnanić bila je peta u grupi rezultatom 7.47s, dok je u ukupnom plasmanu zauzela 35.mesto. Za prolazak u polufinale bilo je potrebno da se nađe među 24 najbrže atletičarke.
U trci na 60 metara sa preponama Luka Trgovčević je u kvalifikacijama zauzeo 26. mesto, pošto je istrčao trku za osam sekundi.
Najbrži je bio Španac Orlando Ortega rezultatom 7,61 sekundi.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.