Izvor: MozzartSport.com, 30.Nov.2021, 01:01

Italijani se kockali, pa slavili u završnici za infarkt; Španija pregazila Gruziju

Holandija bila blizu da napravi iznenađenje, ali je ipak pretrpela drugi poraz

Španija je bez prave konkurencije u kvalifikacijama za Mundobasket, prošetala se Crvena furija u prvom kolu do pobede, ništa teži zadatak nije imala ni u idućem. Posle Makedonije ni Gruzija nije bila sposobna da isparira Španiji - 89:61.

Slab otpor pružila je Gruzija, već u drugom kvartalu pozdravila se sa pobedom i jedino pitanje koje se postavljalo bilo je: Kolikom razlikom će Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << slaviti? Nije Špance služio šut sa distance, ali ih to nije omelo da uteftere novi ubedljiv trijumf. Samo šest trojki i procenat šuta ispod 30 odsto imala je Crvena furija, ali i neverovatnih 70 odsto za dva poena. Ništa ispod koša nisu mogli Gruzini da odbrane.

U skoro svim statističkim parametrima Španija je bila bolja, izuzetak su bila slobodna bacanja. Nadskočili su Španci rivala, imali bolje procente šuta, više asistencija... Poigravali su se sa Gruzijom, imali i preko 30 poena prednosti, a jedini raspoloženi za igru protiv Španaca bili su Šermadini sa 21, kao i Burjanadze i Mekfaden sa 14 poena.

Kompletan tim Španije dao je doprinos, a naročito Ćabi Lopez Arostegi, koji je ubacio 14 poena i Haime Fernandez sa jednim manje. Trijumfu je doprineo i Jankuba Sima, kojem je malo nedostajalo da dođe do dabl-dabla - 10 poena i osam skokova.

Španija je pregazila protivnika, bile je nemilosrdna i nije želela da se kocka. Ne i Italija. Selekcija koja je spustila rampu Srbiji za odlazak na Olimpijske igre umalo je doživela drugi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket iako je tokom većeg dela susreta sa Holandijom imala dvocifrenu prednost - 75:73.

Umesto da završi posao na vreme, stavi tačku na meč i lagano udari prvu recku, Italija je prošla kroz golgotu. Preznojavali su se Alesandro Pajola, Nikola Akele, saigrači i selektor Saketi. Uspela je Holandija u poslednjoj četvrtini da istopi dvocifrenu razliku na semaforu, unese neizvesnost u meč, pa čak i povede posle poena Vortija de Jonga na dva minuta do kraja. Onda su na scenu stupili Alesando Pajola i Nikola Akele. Povukli su i odbili nalet Holanđanima.

Zadrhtala je ruka Mikele Vitaliju na u poslednjoj sekundi meča, bio je polovičan sa linije za slobodna bacanja, ali vremena više nije bilo. Holanđani su i drugu utakmicu u kvalifikacijama izgubili malom razlikom, ponovo je odigrala završnicu za infarkt.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET

Ponedeljak

Grupa D

Letonija - Slovačka 82:74

Grupa E

Mađarska - Crna Gora 54:78

Crna Gora - Portugalija 83:69

Grupa F

Češka - Litvanija 66:74

Bugarska - Bosna i Hercegovina 75:85

Grupa G

Ukrajina - Makedonija 78:61

Španija - Gruzija 89:61

Grupa H

Rusija - Island 89:65

Italija - Holandija 75:73

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.