Italijan objasnio kako zaustaviti Halanda

Izvor: B92, 08.Okt.2022, 10:12

Italijan objasnio kako zaustaviti Halanda

Alesandro Nesta, bivši štoper Milana i reprezentacije Italije, tvrdi da golgeter Mančester sitija Erling Haland nije nezaustavljiv.

Nesta, koji je sa "azurima" osvojio i titulu svetskog prvaka, kaže da je impresioniran učinkom Norvežanina do sada, ali da i za njega ima leka.

Haland je u Premijer ligi postigao 14 golova na osam utakmica, igrači odbrane u Premijer ligi ne uspevaju da nađu rešenje za njega.

Kada su Nestu pitali šta bi on radio i da li >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi voleo da igra protiv Halanda, odgovorio je potvrdno.

"O, da, mogao bi da igram sa njim! Nosio sam se sa Brazilcem Ronaldom. Haland je veoma dobar, ali Ronaldo je bio nešto sasvim drugo. Igrao sam protiv Mesija, Kristijana Ronalda, ali Ronaldo je bio drugačiji", poručio je Nesta.

Na pitanje kako bi on pokušao da zaustavi Halanda, rekao je da mu ne smete dati prostora.

"Ja bih pokušao da ostanem vrlo blizu njega. Kad pokuša da krene u trk da ga blokiram. Ostavite mu previše prostora i mrtvi ste", objasnio je Nesta.

Slično je nedavno govorio Rio Ferdinand, koji je rekao da je u čudu što niko od defanzivaca još nije pokušao da mu parira tako da ga striktno markira.

"Video sam ga kako ide sa sredine terena potpuno neometan. Morate mu stati u blok, malo ga pogurati. Niko to ne radi, zapanjen sam. I kad je lopta pred golom, niko ga ne dira. Morate da imate nekada kontakt telom u opasnoj zoni da biste ga zaustavili", poručio je Ferdinand.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nesta: Mogao bih da igram sa Holandom, nosio sam se sa Brazilcem Ronaldom

Izvor: RTS, 08.Okt.2022

Legendarni italijanski štoper Alesandro Nesta u intervjuu za "Dejli mejl" govorio je o napadaču Mančester Sitija Erlingu Holandu gde je istakao da zna kako može da ga zaustavi. . Holand je iz Dortmunda u letnjem prelaznom roku pojačao redove velikana iz Mančestera i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.