Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2021, 02:50

Italija bruji, Pioli besan: Milan je pokraden, čemu služi VAR? (VIDEO)

"Ne razumem, postoji VAR, on donosi odluke. Ne znam šta da kažem. Ne možemo ništa povodom toga", rekao je Benaser posle poraza od Atletika

Milan se posle dugog odsustva vratio u Ligu šampiona, San Siro je konačno bio domaćin elitnog fudbala. Mnogi su nakon žreba tvrdili kako Rosoneri nemaju dovoljno kvalitetan sastav da se ravnopravno bore za mesto u nokaut fazi, ali ih je ekipa Stefana Piolija demantovala u uvodna dva kola. Doduše, nema nijedan bod da to i dokaže. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Pre dve nedelje je u Liverpulu ostao praznih ruku pošto je ispustio prednost iz prvog poluvremena, večeras je isti scenario doživeo i na svom terenu. Istina, mnogo bolniji, pošto je utisak da je sudijska četvorka iz Turske na čelu sa Cunajtom Čakirom “pokrala” italijanski tim na San Siru.

Na sutrašnjoj naslovnici milanske Gazete delo Sport velikim slovima stoji "MILAN POKRADEN", saglasan je čak i torinski Tutosport, dok u gotovo identičnom tonu piše i Korijere delo Sport.

U taboru Milana istog su mišljene. Pioli je veći deo konferencije nakon meča posvetio upravo spornim sudijskim odlukama. Potrebom Cunejta Čakira da u uvodnih pola sata meča prestrogo sankcioniše Franka Kesija sa dva žuta kartona, a potom i da dosudi penal za Atletiko u šestom minutu nadoknade iako je prethodno konsultovao VAR i pogledao snimak, na kojem se jasno vidi da je Toma Lemar prvi rukom poneo loptu i naterao Pjera Kalulua da odreaguje na isti način.

"Ne mislim da je sudija imao najbolje veče… Ne radi se samo o penalu i crvenom kartonu, svaka situacija 50-50 otišla je u njihovu korist. Uz malo više fokusa, posebno nakon izjednačenja, mogli smo da stignemo do pobede. Falilo nam je nešto, šteta...", rekao je Pioli.

Milan je do isključenja bio bolji tim, stavio na muke ekipu Dijega Simeonea i bio bliži drugom golu nego Atletiko izjednačenju, ali je nakon crvenog kartona morao da se prilagodi i promeni način igre, što ga je između ostalog koštalo boljeg rezultata.

"Sa deset igrača morali smo da igramo drugačiji meč, izdržali smo više od pola sata i bili blizu pozitivnog rezultata. Razočaravajuće je, to je sigurno. Dobro smo igrali kada smo bili kompletni, sa dosta tempa, kvaliteta i intenziteta. To nam pokazuje da smo takmičarska ekipa. Moramo takođe da shvatimo da je ovo najviši nivo i da nam je potrebna koncentracija do samog kraja. Bilo je teško poslednjih dana, već sutra počinjemo da razlišljamo o Atalanti. Ovo nas je dosta iscrpelo fizički i mentalno", zaključio je Pioli.

😳 A penalty kick now, apparently...pic.twitter.com/GPFAtWjbW3

Vezista Milana Ismael Benaser takođe je imao šta da kaže na račun sudijske četvorke.

"Kada izgubite tako, čak i kada date sve od sebe, velike utakmice odlučuju detalji. To je ono što pravi razliku i zato boli kada izgubite ovako. Kada kažem ovako, mislim na sve što se desilo. Ne razumem, postoji VAR, on donosi odluke. Ne znam šta da kažem. Ne možemo ništa povodom toga, moramo da podignemo glave i koncentrišemo se na narednu utakmicu”, završio je Benaser.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.