Istorijsko veče Foksa u porazu Kingsa, Bjelici ni sekund

Izvor: B92, 18.Jan.2021, 09:57

Istorijsko veče Foksa u porazu Kingsa, Bjelici ni sekund

Sakramento Kingsi su rezultatom 128:123 poraženi od Nju Orleans Pelikansa.

Nju Orleans Pelikansi su prekinuli niz od pet uzastopnih poraza nakon trijumfa u Kaliforniji nad Sakramento Kingsima.

Kingsi nisu odigrali loše, čak naprotiv, pogotovo Dieron Foks koji je odigrao svoj najbolji meč u dresu Sakramenta ubacivši 43 poena, uz 13 asistencija, 4 skoka i 4 ukradene lopte.

On je tako postao prvi igrač u modernoj eri Sakramento Kingsa koji je imao najmanjen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 40 poena i najmanje 10 asistencija. Poslednji koji je to uradio bio je Nejt "Tajni" Arčibald u dresu Kanzas Siti Kingsa.

Srpski reprezentativac, Nemanja Bjelica, ponovo nije dobio šansu. Luk Volton mu nije dao niti jedan jedini sekund...

Marvin Begli je svoje minute iskoristio ubacivši 26 poena uz 10 uhvaćenih skokova, a Badi Hild je imao 18 uz 5 pogođenih trojki.

Na drugoj strani se istakao sjajni Zajon Vilijamson sa 31 poenom i 6 skokova, dok je Brendon Ingram imao 22, Bledso 21, a Adams 12 uz 15 uhvaćenih skokova.

Pelikansi su sjajno otvorili utkamicu, ubacivši 34 poena u prvoj četvrtini i "jahali taj talas" sve do poluvremena gde su takođe imali vođstvo, da bi se Kingsi razdrmali u trećem kvartalu i uneli dramu u ovaj meč.

Usledila je rezultatska klackalica, koja je rešena tek u poslednjim momentima zahvaljujući mirnoj ruci Džej Džej Redika i pomenutog Stivena Adamsa, pa su Pelikansi slavili sa 128:123.

Pol Džordž nije imao milosti protiv svog nekadašnjeg tima i Los Anđeles Klipersi su rezultatom 129:98 prosto "pregazili" Indijana Pejserse, koji su ruku na srce, igrali bez sjajnog Majlsa Tarnera.

Klipersi su pitanje pobednika rešili već u prvoj četvrtini kada su stekli dvocifrenu prednost, ali je Indijana uspela makar na kratko da se vrati u život do poluvremena, pa su im momci iz Los Anđelesa uništili snove već u trećem kvartalu.

Do kraja su samo igrali koliko je bilo neophodno za 10. pobedu u sezoni.

Čak tri igrača je imalo 20 poena – Pol Džordž, Luk Kenard i Markus Moris, dok je Kavaj Lenard imao 17. Na drugoj strani, 23 poena Mekdermota, 19 Sabonisa, 16 Brogdona i 15 Holideja.

Ti Džej Voren je operisao koleno i već neko vreme ne igra, dok je nedavno trejdovani Karis Levert odsutan zbog tumora na bubregu...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.