Izvor: MozzartSport.com, 05.Jun.2021, 02:07

Istorijski uspeh Kolona, prvi trofej posle 116 godina postojanja (VIDEO)

Tim iz Santa Fea okitio se konfetama u Liga Kupu Argentine - 3:0

Prva titula vladara argentinskog fudbala za maleni Kolon i to u sudaru protiv velikog Rasinga! U finalu Liga Kupa Argentine Kolon je slavio sa 3:0 (0:0) i tako došao do prvog trofeja u 116 godina dugačkoj istoriji.

Razbio je Kolon Rasinga u drugom poluvremenu i ubedljivo stigao do najvećeg uspeha u istoriji kluba. U spektakularnom stilu, sa tri data gola. Rasingu ne idu dobro utakmice za trofej i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je doživeo novi poraz.

Santa Fe je sigurno goreo posle utakmice, mnogi navijači su kraj utakmice dočekali u suzama, a isto je važilo i za trenera Kolona Eduarda Domingeza. Pogodio je predsednik Kolona sa njegovim dovođenjem, pa mu se sve višestruko isplatilo. Pehar ide Kolonu u ruke, kao i učešće u Kopa Libertadores u idućoj sezoni.

🏆🇦🇷 ¡HISTÓRICO: COLÓN ES CAMPEÓN DEL FÚTBOL ARGENTINO!

⭐ 1° estrella en su vida. ¡Felicitaciones, Sabalero! ¡Merecido título para el mejor equipo de esta #CopaDeLaLiga! pic.twitter.com/RBQrg3D7N8

Od prvog minuta se Kolon pokazao kao ekipa koja poseduje veću energiju, koja je željnija uspeha, a o tome kako je igrao Rasing govori podatak da u borbi za trofej nije šutnuo nijednom u okvir gola protivnika.

Nije bilo golova u prvom poluvremenu, ali je u drugom Kolon probio oklop Rasinga golom Alijendra u 58. minutu, posle čega su Bernardi u 72. i Kastro u 86. minutu potukli do nogu Rasing koji je veliki gubitnik ovog finala. Možda će moći da izvuku sezonu u Kopa Libertadores.

Kolon je ligaški deo završio kao vodeći u Zoni A sa 25 osvojenih bodova, koji su došli kao rezultat sedam pobeda i četiri remija, dok je u čitavom dosadašnjem delu takmičenja pretrpeo tek dva poraza.

Na stadionu Bisentenario u provinciji i istoimenom gradu San Huan, Kolon je potpuno zasluženo stigao do trofeja ubedljivom pobedom u finalu.

Veliki trofej za Kolon! Sjajna sezona ovog kluba. I najsvetliji momenat u istoriji kluba. Pitanje je koliko će se poštovati mere opreza u Santa Feu kada se bude slavila titula.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.