Istorija - Sari pre 20 godina učio od majstora, danas na diplomskom ispitu!

Izvor: Sportske.net, 02.Dec.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija - Sari pre 20 godina učio od majstora, danas na diplomskom ispitu!

Zanimljiva priča, često gledao treninge starijeg kolege u Firenci...

Zanimljivo da će Sari i Ranijeri prvi put igrati jedan protiv drugoga i da je Sari gledao Ranijerijevu Fiorentinu pre dve decenije, uostalom, on navija za toskanski klub.

On je bio inspirisan Ranijerijem, pa će sada prvi put odmeriti snage sa čovekom koga veoma ceni kao trenera.

Tih dana, Sari je vodio malene klubove iz svoje regije, a kada je Ranijeri sa Fiorentinom osvojio kup 1996. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Sari je sedeo na klupi Antele koja sada ne postoji, odnosno fuzionisala se sa Grasinom i takmiči se u amaterskoj ligi pod imenom Valdema.

Zanimljivo da je tada prvi put u karijeri Sari dobio otkaz, a tadašnji predsednik Kastrući kaže da ga prijatelji i dan-danas zezaju zbog toga.

Kada je Sari otpušten on je imao više vremena da gleda Ranijerijeve treninge. Bilo je to pre 20 godina, a i kada je trenirao Antelu, ona je praktično predgrađe Firence blizu trening centra "Ljubičastih" pa bi nepoznati Sari često svraćao i kupio znanje.

"Pre mesec dana Ranijeri je bio kod nas u Kobhamu razgovarali smo, bio je tu i Zola. Obožavam Ranijerija, plašim se i njegovih timova, defanzivno su uvek moćni i opasni iz kontre", kaže Sari pred današnji mali londonski derbi od 13 časova.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.