Isti broj bodova, gol razlika i međusobni ishod - Španiji i Portugalu bitni i kartoni!

Izvor: Sportske.net, 21.Jun.2018, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Isti broj bodova, gol razlika i međusobni ishod - Španiji i Portugalu bitni i kartoni!

Čuda su moguća, viđali smo ih i ranije na Mundijalima.

Juče su Portugalci i Španci zabeležili minimalne pobede nad redom Marokom i Iranom, bilo je to mnogo teže nego što se očekivalo pošto su autsajderi prikazali odličnu borbenost.

A šta ako u trećem kolu grupe B vidimo dva šokantna rezultata - da Iran pobedi Portugal sa 1:0, a Maroko iznenadi Španiju istim rezultatom?

Onda o prolasku u grupi B odlučuje - broj žutih i crvenih kartona!

>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />Naime, u tom slučaju Iran bi bio prvi sa šest bodova, dok bi Španci i Portugalci bili izjednačeni sa četiri poena.

Dva tima sa Pirineja bi u tom slučaju imala gol razliku 4:4 i nerešen rezultat 3:3 između sebe.

Pet kriterijuma o rangiranju timova bi palo u vodu: broj bodova, gol razlika, postignuti golovi, međusobni ishod i gol razlika na međusobnom meču.

I tu dolazimo do poslednjeg, šestog - kartoni.

Žuti se boduje sa -1 poenom, crveni kroz dva žuta sa -3, a direktan crveni sa -5.

Portugalci trenutno "vode" sa 2:1 u kartonima, ali je jasno da bi i tu moglo biti izjednačeno, pa bi u tom neverovatnom slučaju drugog putnika u osminu finala odlučivao žreb.

Kao 1990. kada je odlučeno da Republika Irska bude druga, a Holandija treća, što nije sprečilo "Lale" da se plasiraju u osminu finala zbog tadašnjih pravila takmičenja.

Naš specijal o Mundijalu možete pročitati OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.