Izvor: MozzartSport.com, 19.Jun.2020, 17:40

Isplivali detalji u čudnom trenutku: Dok Španija bruji o sudskoj presudi, Nejmarova klauzula je 164.000.000 evra

I to sve u danu kada je naloženo Brazilcu da mora da plati bivšem klubu 6.700.000 evra...

Nema tu mnogo tajni – Barselona je prošlog leta radila aktivno na tome da dovede Nejmara nazad, ali je PSŽ na sve dozvoljene načine sprečio da se takav scenario zaista realizuje.

Spekulisalo se dosta i poslednjih meseci na ovu temu. Barselona je obnovila interesovanje, imala vrlo ambiciozan plan da ovog leta uz Brazilca dovede i Lautara Martineza, ali onda je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pandemija virusa korona pokvarila sve planove. Ne samo da je Barselona odustala od Nejmara, bar za ovu godinu, već je javna tajna da klub nema para ni da plati Lautarovu otkupnu klauzulu od 111.000.000 evra i da zato pokušava da Inter smekša tako što će u ceo posao da uključi dvojicu igrača kako bi smanjio cenu. Inter zasad odoleva...

A, šta je sa Nejmarom? Njegov agent Vagner Ribeiro je u razgovoru za brazilske medije otkrio da postoji otkupna klauzula od 164.000.000 evra koju je propisala FIFA. Prema Ribeirovom objašnjenju, po pravilniku svetske kuće fudbala postoji stavka kojom se određuje automatska otkupna klauzula i ista postaje aktivna kada jedan igrač provede tri godine u klubu i u tom periodu nije obnovio ugovor. Prethodnih nedelja se pisalo da PSŽ od zainteresovanih klubova traži 175.000.000 evra za Nejmara...

Zanimljivo, Ribeiro je ovu stavku otkrio baš na dan kada je gradski sud u Barseloni doneo presudu u parnici između kluba i Nejmara. Podsetimo, Nejmar je tužio Barselonu zbog neisplaćene druge rate bonusa za produžetak ugovora u visini od 26.000.000 evra i od bivšeg kluba je tražio da mu se isplati 43.600.000 evra, odnosno novac koji mu se duguje, plus kamata. Međutim, sudija u ovom postupku naložio je da Nejmar plati odštetu bivšem klubu, odnosno da Barselona nije dužna igraču, već suprotno!

Po slovu presude Brazilac je u obavezi da plati 6.700.000 evra Barseloni. Podsetimo, Nejmar je 2016. godine produžio ugovor sa Barselonom na pet godina i u istom je bilo propisano da će igraču bonus za potpis biti isplaćen u dve rate. Prvu je dobio odmah po potpisu, a drugu u visini od 26.000.000 trebalo je da inkasira nešto kasnije. Nejmar se na stadionu Kamp Nou zadržao samo godinu dana pre nego što je preko svojih advokata platio i dalje rekordnih 222.000.000 evra na ime otkupne klauzule kako bi prešao u Pari Sen Žermen i zauvek promenio sve fudbalske tokove i funkcionisanje transfer pijace, sa cenama koje su otišle nebom pod oblake.

Ono što je takođe interesantno jeste da je Nejmar prošlog leta intenzivno pregovarao sa Barselonom da se vrati nazad i tada se spekulisalo da bi samo za potpis inkasirao 20.000.000 evra. E sad, ako bi se Brazilac vratio ovog leta verovatno bi se “prebila” ta suma od 6.700.000 evra kroz smanjenje određenih bonusa. Ovako, kako je izvesno da se Nejmar neće ovog, možda ni sledećeg leta vraćati na mesto uspeha, Barselona će dobiti novac.

Nejmar ima pravo žalbe na ovu presudu, ali u slučaju da ona bude prihvaćena i postupak se vrati na dnevni red, Brazilac bi samo rizikovao da iznos kazne bude značajno viši.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.