Izvor: MozzartSport.com, 11.Feb.2021, 02:07

Inter tri puta pucao sebi u kolena, ako titula izmakne pamtiće gluposti protiv Sporta (VIDEO)

Crveni vratili Flamengo, Sao Paulo i Atletiko Mineiro u ozbiljnu trku za titulu

Kada ste deo najuže konkurencije za trofej namenjen prvaku Brazila, u poslednjih nekoliko kola jednostavno ne smete da pravite početničke greške i poklanjate golove rivalima. Lider Brazileiraa Internasional ih je protiv Sport Resifea napravio tri i umesto da na svojoj Beiri Rio tri kola pre kraja obezbedi četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca Flamengo, sastav iz Porto Alegrea je ostao >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bez izjednog boda - 1:2.

Crveni su protivniku poklonili brojčanu prednost od 26. minuta do kraja utakmice kada je isključen Vendel, a do kraja prvog poluvremena su ga častili kardinalnim greškama koje su prethodile golovima. Kao da su se izabranici Abela Brage uplašili činjenice da bi ih trijumf doveo vrlo blizu titule u Brazileirau koja se čeka od 1979. godine. Ovako su sebi pakleno zakomplikovali posao jer u pretposlednjem kolu gostuju na Marakani Flamengu koji im diše za vratom sa bodom zaostatka.

Krenuli su samouvereno, veliki posao u napadu tokom uvodnih dvadesetak minuta odrađivao je upravo jedan od tragičara Vendel preciznim centaršutevima. Ali sredinom poluvremena uradio je ono što se ne sme. Sa leđa je povukao Markinjosa koji se ustremio pravo na golmana Marsela Lombu. Bio je to signal za glavnog sudiju Toskija da udalji levog beka sa terena.

Da Vendel nije isključen u 26. minutu veliko je pitanje da li bi Sport uspeo da iščaka i bod. U prvom delu sezone, na severu Brazila Lavovi sa ostrva poraženi su od istog rivala 5:3. Ne može se reći da nisu pružili dostojan otpor, ali bilo je dovoljno da Inter nešto odlučije nagazi gas, ubaci u veću brzinu i od 3:2 stigne do 5:2.

Međutim, ako je Vendel instinktivno reagovao u nameri da zaustavi ili bar omete protivnika u kolosalnoj šansi, za poteze kapitena Rodriga Dorada, odnosno Marsela Lombe nema opravdanja. Vezista je u 38. poklonio loptu na sredini terena što je rezultirao divnom petom Markinjosa, a potom trkom i lucidnom realizacijom Markaa van kaznenog prostora.

Tri minuta kasnije odgovorio je verovatno najbolji igrač Internasionala od starta sezone Patrik. Sačekao je da lopta odskoči ispred njega i spretno je zahvatio za 1:1. Bio je to šesti pogodak u sezoni za 28-godišnjeg vezistu, a polovinu je postigao upravo protiv bivšeg Sport Resifea. Inter je oživeo, ali u trenucima bolje igre i terenske dominacije, u smiraj poluvremena pucao je sebi u noge novom greškom. Golman Lomba, uveren da je lopta posle centaršuta napustila granice igrališta praktično je prestao da prati akciju, a to je iskoristio Dalberto u petom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Nije domaćin imao preveliki kapacitet da u drugom poluvremenu okrene rivala. Bod je delovao kao moguća misija, koja nije izvršena zbog promašaja Kaja Vidala iz 64. minuta (pogodio stativu spoljnim delom stopala), odnosno zbog nepreciznosti Jurija Alberta koji je u trećem minutu nadoknade lansirao volej na tribine.

Kakvu je Internasional priliku propustio da se vine na plus četiri tri runde pre kraja govori i podatak da je Sport večeras prvi put savladao Internasional u Porto Alegreu od oktobra 1998. godine. Veliko veče za ekipu Žaira Venture, inače sina legendarnog brazilskog reprezentativca Žairzinja, koja je pobegla na četiri boda od zone ispadanja.

BRAZIL 1 – 35. KOLO

Subota

Baija – Gojas 3:3 (2:1)

/Žilberto 26, Novaes 45+3, Aleson 79 - Fernandao 19, 90+5, Vinisijus 49/

Nedelja

Atletiko Gojanense - Santos 1:1 (1:0)

/Žean 33 - Leonardo 79/

Ponedeljak

Bragantino - Flamengo 1:1 (0:1)

/Italo 63 - Barbosa 35pen/

Utorak

Botafogo - Gremio 1:3 (0:2)

/Rafael Navaro 56, Mateus Babi 82 - Alison 7, Žan Pjer 17, Dijego Čurin 54pen, Mateus Enrike 74, 78/

Sreda

Internasional - Sport Resife 1:2 (1:2)

/Patrik 41 - Markao 38, Dalberto 45+5/

Fortaleza - Vasko da Gama 3:0 (2:0)

/Tores 7, David 44, Romarinjo 64/

Četvrtak

01.00: (1,73) Sao Paulo (3,60) Seara (5,10)

01.30: (2,20) Korintijans (3,10) Atletiko PR (3,60)

01.30: (3,40) Fluminense (3,40) Atletiko Mineiro (2,15)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.