Izvor: MozzartSport.com, 23.Jul.2020, 00:00

Inter bez šifre za Teraćana, Roma kasno upalila, Đenovi toliko čekani derbi u borbi za goli život (VIDEO)

Partija karijere iskusnog golmana Fiorentine, magičan gol Nikola Zaniola

Fudbaleri intera kao da jedva čekaju kraj sezone i kao da su mislima već na raspustu. Ni temperamentni Antonio Konte ne može da ih probudi i zarmrda iz letnjeg sna u koji su upali. .

Inter je večeras remizirao sa Fiorentinom na Meaci (0:0) i u poslednjih šest kola ima samo dve pobede. Da stvari budu gore, večeras je zakazao i napad koji je bio bolji deo tima u odnosu na rđavu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << odbranu u prošlim mečevima.

Istina ne može se večerašnjih 0:0 gledati samo kroz prizmu Interovih napadača. Velike zasluge idu na račun Violinog golmana Pjetra Teraćana koji je ove sezone malo branio i bio rezerva Drongovskom, ali je večeras pružio možda i partiju karijere. Izludeo je Interove fudbalere sjajnim odbranama u prvom, a u istom stilu je nastavio i u drugom poluvremenu. Čak je prstima zakačio i šut Aleksisa Sančeza koji je pogodio prečku što je bila najbolja šnasa Nerazura. Na kraju je Kjeza imao šansu da donese pobedu Fiorentini, ali se pokazao i Handanović. Inter je opet treći, iza Atalante, što znači da im visi 10.000.000 evra kroz bonuse od sponzora za drugo mesto na kraju sezone. Kako igraju, mogu da budu srećni što sezona ne traje još dugo jer bi im visila i Liga šampiona...

Za razliku od Intera, Roma može samo da žali što sezone ne traje duže jer je kasno upalila motore. Večeras je raznela fenjeraša SPAL na gostovanju sa 6:1 i nastavila sa sjajnim partijama. Imaju 13 bodova od mogućih 15 na pet poslednjih mečeva. Kalinić je dobio šansu umesto Džeka u startnoj postavi i pogodio za vođstvo na početku, da bi Karles Perez posle lepe solo akcije doneo 2:0 na poluvremenu. Tek što je počeo drugi deo igre, Aleksandar Kolarov je bombom sa 30 i kusur metara povisio na 3:0 mada je golu kumovala i loša reakcija golmana domaćih.

Potom je usledio mini-šou pomalo zaboravljenog beka Bruna Peresa koji je postigao dva gola, da bi Nikolo Zaniolo prelepim golom u nadoknadi vremena pokazao zašto ga smatraju jednim od najvećih talenata italijanskog fudbala i mogućim naslednikom Frančeska Totija. Magičan gol mladog italijanskog veziste koji je krenuo u slalom sa svoje polovine i nizao protivničke igre pre nego što je sa nekih 10 metara zakucao loptu pod prečku. Uživajte...

Zoliko čekan i toliko bitan gradski derbi je večeras dobila Đenova. Grifoni su u Derbiju dela Lanterna prvi put posle četiri godine i sedam vezanih utakmica savladali gradskog rivala Sampdoriju - 2:1. A momenat nije mogao da bude bolji jer se grčevito bore za opstanak i tri boda su im bila od vitalnog značaja. Krišito je doveo Đenovu u vođstvo iz penala u 22. minutu, ali je ubrzo izjednačio Gabijadini. Junak pobede Grifona je je dio danski vezista Lerager kojem je prvo u nadoknadi prvog poluvremena poništen gol zbog faul, ali je u 72. minutu ispalio neodbranjiv hitac po zemlji koji je rešio pitanje pobednika.

Uskoro opširnije...

SERIJA A – 35. KOLO

Utorak

Atalanta - Bolonja 1:0 (0:0)

/Murijel 61/

Sasuolo - Milan 1:2 (1:2)

/Kaputo 42 penal - Ibrahimović 20, 45+2/

Sreda

Parma - Napoli 2:1 (1:0)

/Kaprari 45+3p, Kuluševski 87 - Insinje 54p/

Inter - Fjorentina 0:0

Leće - Breša 3:1 (2:0)

/Lapadula 22, 32, Sponara 70 - Desena 63/

Sampdorija - Đenova 1:2 (1:1)

/Gabijadini 32 - Krišito 22 penal, Lerager 72/

SPAL - Roma 1:6 (1:2)

/Ćeri 24 - Kalinić 10, Perez 38, Kolarov 47, Peres 52, 75, Zaniolo 90+1/

Torino - Verona 1:1 (0:0)

/Zaza 67 - Borini 56 penal/

Četvrtak

19.30: (5,10) Udineze (3,70) Juventus (1,70)

21.45: (1,50) Lacio (4,40) Kaljari (6,25)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.