Izvor: MozzartSport.com, 21.Avg.2020, 09:07

Insajderske informacije o Tirani: Desni bek slab u odbrani, zadnji vezni spor, druga lopta problem

Dejan Stanković ima koga da pozove ako želi detaljan izveštaj o Tirani

Generacija 78, jedna od talenovanijih u istoriji kluba. Njen možda i najprepoznatljivi predstavnik Dejan Stanković. Ivan Gvozdenović je morao da bude strpljiviji, ali je i on dočekao šansu u prvom timu Crvene zvezde, a vala ostavio i dobar trag u Ljutice Bogdana. A sada bi Stanković i Gvozdenović mogli ponovo da se susretnu, jer ako se neko razume u prilike u albanskom fudbalu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << to je onda baš ovaj drugi. Gvozdenović je igračku karijeru završio u Albaniji, trenersku počeo baš u Tirani, narednom Zvezdinom protivniku u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da li će ga Stanković i zvati za impresije – to ne znamo. Ali Sportski žurnal ga jeste okrenuo i dobio neke naznake onoga što crveno-bele čeka u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Preskačemo deo o tome da će se Tirana svakako postaviti u defanzivni blok, jer je se to negde i podrazumevalo. Zvezda je, tvrdi Gvozdenović, mnogo kvalitetnija, ali ima stvari na koje treba da obrati pažnju.

Ukoliko, recimo, budemo dopustili da Tirana osvoji takozvanu drugu loptu i krene ka Borjanu – imaćemo problem. Tad bi valjalo da igramo iza lopte, stojimo blizu svog igrača i čitamo namere rivala kako bismo spremili dobro uigrane kontre i polukontre“, kaže Gvozdenović za Žurnal.

Dobro, hajmo sad pojedinačno...

Kapiten Idriz Bata šalje najupotrebljivije pasove, inače je vrlo agresivan i vešt u prekidima desnom nogom. Ali i spor... Najopasniji su nigerijski desnokrilni napadač Vinful Kobinah, a levonog kao naš Ben. Zatim, glavni akteri u napadu nakon osvojene lopte – Argentinac Agustin Torasa i Brazilac Elton Kale. Malenog su rasta, otud brzi i nezgodni za čuvanje. Stalno napadaju prostor, traže poziciju za prolaz i neretko prave višak. Mrak igrači, razumljivo, za tamošnju ligu i fudbal. Samo opastno u utakmicama sa nama“.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

A pozadi?

Levi štoper Kristijan Toševski je ovo letnje najzvučnije pojačanje, reprezentativac Makedonije. Desi je Kristi Vanđeli, s dugogodišnjim iskustvom iranja u Arisu i albanskom državnom timu. Nizak je i korektan u skoku, dakle bez zapažene defanzivne vazdušne igre. Desni bej je Marsel Ismajlgeči, izdanak omladinske škole i naša šansa. Slab je u odbrani, sitan i solidan prema napred. Levog beka Filipa Najdoskog... Ne znam“.

Na mestu zadnjeg veznog, nekadašnji saigrač Gvozdenovića, Gentjan Muči...

Krupan je i j jak, silan u skoku i tačan u pasu dugom loptu. Međutim, spor je i nedovoljno snalažljiv na velikom prostoru. I takođe, naša šansa“.

I za kraj, u napadu 19-godišnji Ernes Muči...

Malo je zanimljiv igrač, lažna devetka. Klupsku školu je prošao, s izraženim pozitivnim bezobrazlukom u igri i istančanim golgeterskim nervom slovi za jednog od najtalentovanijih u mladoj reprezentaciji Albanije. Neiskusan je i igraće srcem što je uvek prednost za rivala“, završava Muči u razgovoru za Žurnal.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.