Izvor: MozzartSport.com, 17.Jan.2021, 13:26

Ima li Galata rešenje za ubojiti tandem Bešiktaša?

Prvi put još od sezone 2015/16 tri istanbulska velikana nalaze se na vrhu tabele

Veliki derbi turskog fudbala između Bešiktaša i Galatasaraja na programu je u 17.00, biće to 350. duel ljutih rivala iz evropskog dela Istanbula. Galata je uspešnija sa 122 upisana trijumfa, dok su Orlovi slavili u 112 navrata, a čak 115 puta susreti istanbulskih rivala završavani su nerešenim rezultatom. Osim boljeg bilansa u međusobnim susretima Galata može da se pohvali i sa 58 trofeja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u svojim vitrinama, crno-beli su osvojili 16 manje. Reč je o susretu najvećih klubova u zemlji uz Fenerbahče. Prema poslednjim istraživanjima, Galatasaraj je izglasan kao najpopularniji klub sa podrškom od 35 odsto, Fener je odmah iza sa 34, dok je Bešiktaš treći najpopularniji klub u Turskoj (19 odsto).

Prvi put još od sezone 2015/16 dva velika rivala se zajedno sa Fenerbahčeom nalaze među prva tri na tabeli. Zahvaljujući sjajnoj seriji od sedam mečeva bez poraza (sa svega dva primljena gola) Bešiktaš je prvi sa 35 bodova, isti saldo ima i Fener, dok su žuto-crveni iza sa dva boda manje.

Galatasaraj je, posle poraza od Konjaspora, u minulom kolu bio ubedljiv na svom stadionu protiv Genčlerbirligija (6:0), blistao je Junes Belanda sa tri pogotka, dok je Bešiktaš nakon šest vezanih trijumfa bez primljenog gola stao u prethodnom kolu protiv Hataja (2:2). Svoju seriju su ipak nastavili Vensan Abubakar i Kajl Larin, kamerunsko-kanadski tandem je odgovoran za 51 odsto golova istanbulskih Orlova ove sezone (Larin 11, Abubakar 9).

U sedmici na izmaku obe ekipe su igrale u Kupu Turske, Bešiktaš je savladao Rizespor, jedini gol na meču bio je delo sjajnog Larina, dok je Galatasaraj tek posle boljeg izvođenja jedanaesteraca bio bolji od Malatijaspora (bez golova u regularnom delu, 1:1 u produžecima, Lujindama golom u poslednjim sekundama izborio jedanaesterce).

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Što se tiče postava, Sergen Jalčin neće moći da računa na štoper Velintona, pa će štoperski tandem sa Vidom najverovatije činiti Nečip Ujsal, koji bi trebalo da dobije prednost u odnosu na Fransiska Morena. Sa druge strane Fatih Terim najverovatnije neće moći da računa na desnog beka Emira Tašdemira, koji se povredio u susretu sa Malatjom u Kupu, dok je i Falkao otpisan za derbi.

Potencijalne postave:

Bešiktaš: Destanoglu, Rozije, Vida, Ujsal (Montero), Ridvan Jilmaz, Gezal, Hašinson, Souza, Ozjakup (Mensa), Larin, Abubakar


Galatasaraj: Kočuk, Ozbajrakli, Lujindama, Marsao, Saraći, Antaljali, Belanda, Čaglajan (Feguli), Emre Kilinč, Arda, Dianje

Dva velika rivala su se poslednji put sastala još u martu prošle godine, ali na stadionu Galatasaraja nije bilo golova. Ni tada nije bilo publike na tribinama, jasno je da navijači imaju veliku ulogu u ovom istanbulskom derbiju, pa će se njihovo odsustvo sigurno osetiti. U poslednjih 10 derbija Bešitkaš je uspešniji sa pet pobeda, dva meča su okončana remijem. Ipak, Galata je sa druge strane u poslednjih 11 istanbulskih derbija sa Orlovima i Fenerbahčeom doživela tek dva poraza.

Ulog je veliki, svaki poraz u veoma izjednačenoj Super Ligi se skupo plaća. Trijumf u derbiju iz mnogo razloga znači daleko više od tri boda.

Utakmicu Bešiktaš - Galatasaraj možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

TURSKA 1 – 19. KOLO

Petak

Genčlerbirligi - Karagumruk 1:3 (0:2)

/Piris 74pen - Bilja 22pen, Ndao 36, Sobič 88/

Subota

Konja - Geztepe 2:3 (0:2)

/Čikaleši 54, Hadžiahmetović 62 - Mihojević 17, Žulj 30, 58/

Bašakšehir - Sivas 1:1 (1:1)

/Aleksić 38 - Arslan 42/

Gazijantep - Kajzeri 2:1 (1:0)

/Kvržić 31ag, Maksim 77 - Kolovecios 61/

Antalija - Trabzon 1:1 (1:0)

/Amilton 25 - Afobe 90+5/

Nedelja

11.30: (2,90) Denizili (3,25) Hataj (2,50)

14.00: (2,20) Malatija (3,35) Rize (3,35)

17.00: (2,25) Bešiktaš (3,40) Galatasaraj (3,20)

Ponedeljak

17.00: (1,40) Fenerbahče (4,80) Ankaragudžu (7,75)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.