Izvor: MozzartSport.com, 27.Apr.2021, 03:49

Ima i Bogdan pravo na slabo veče: Sjajno otvaranje, pa promašaji, težak poraz Atlante u Detroitu (VIDEO)

Gosti promašili čak 23 šuta za tri, pri put posle 20. marta ostali ispod 100 poena

Kakav udarac u bradu ambicijama Atlante da zauzme što bolju poziciju pred početak plej-ofa. Igrali su Jastrebovi efikasnu košarku, dobili četiri od poslednjih pet duela – izubili samo od Njujorka i to posle produžetka – da bi ih, mimo svih očekivanja, prizemljio najgori tim Istočne konferencije NBA lige. Detroit je vozio u maksimalnoj brzini i naneo sastavu iz Džordije težak >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poraz – 86:100.

Prvi put još od 20. marta Atlanta nije prebacila granicu od 100 poena, s tim razlikom što je tog dana trijumfovala nad Lejkersima u Los Anđelesu. U međuvremenu je pobedila na 13 od 20 utakmica, napredovala do gornjeg dela tabele, da bi u Motor sitiju ostala bez goriva.

Preciznije, bez dalekometne paljbe. Kako košarkaškjii stručnjaci vole da kažu, šut je varljiva kategorija, što se najbolje moglo videti na osnovu učinka gostiju van linije 7,24. Pucali su čak 27 puta i ubacili tek četiri, a sa samo 14,8 procenata sa tri ne može se računati na pobedu makar preko puta bio tim sa samo jednim trijumfom u minulih pet mečeva.

Od te četiri trojke Atlante tri je dao Bogdan Bogdanović. Doduše, iz deset pokušaja. Na kraju je srpski reprezentativac bio najefikasnji u ekipi Nejta Mekmilana. Ubacio je 17 poena, ali jedan od razloga posrtanja Houksa valja tražiti u činjenici da je samo u prvoj četvrtini Bogi dobacio do 11 i serijom 9:0 nagovestio šta može. U preostale tri svega šest. U jednom trenutku posle tog blistavog početka šut ga nije služio o čemu svedoči činjenica da je pogodio samo jedan šut iz igre iz deset pokušaja. Tek pred kraj je malo popravio učinak, primakao se proseku u poslednjih mesec dana (22,3 poena), ali generalno ovo nije bilo njegovo veče (vidi se to po podatku da je izgubio pet lopti). Ima pravo, ako ništa drugo makar zbog toga kako je izgledao u prethodne četiri sedmice.

Što se šuta tiče, nije Bogdan Bogdanović bio na očekivanom i nivou na koji je navikao američku javnostu poslednjih nekoliko sedmica. Ubacio je tek četiri šuta za dva iz devet pokušaja, pa ni činjenica da je ostvario sedam skokova nije pomogla gostima da izbegnu poraz.

Starteri Atlante su manje-više dostigli svoje brojke: Kevin Erter je brojao do 15, Džon Kolins dodao 14, Klint Kapela 12, Brendon Gudvin šest, ali sa klupe jedini kakav-takav doprinos ostvario je Danilo Galinari (12).

Detroit su do prve ovosezonske pobede nad Atlantom – prethodna dva meča izgubio po osam razlike – predvodio tandem Džeremi Grant i Frank Džekson, sa po 18 poena.

NBA LIGA, REZULTATI I STRELCI

Detroit – Atlanta 100:86

/Grant 18, Džekson 18 – Bogdanović 17/

Orlando – Los Anđeles Lejkers 103:114

/Okeke 18 – Šreder 21/

Filadelfija – Oklahoma 121:90

/Embid 21 – Džerom 22/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.