Igramo ovo što igramo, pa da vidimo ko je bolji

Izvor: Mondo, 01.Mar.2019, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Igramo ovo što igramo, pa da vidimo ko je bolji"

"Pitanje je momenta, nadahnuća, možda jednog čoveka i možda sitnih detalja...", kazao je Zoran "Bata" Mirković pred najveću utakmicu srpskog fudbala ovog vikenda.

Mlad je trener, ali dobro zna šta je "večiti" derbi.

Zoran "Bata" Mirković je tokom igračkih dana čak 18 puta izlazio na teren protiv Crvene zvezde i nema sumnje da bi bilo koja njegova utakmica u crno-belom mogla da posluži njegovim fudbalerima kao momenat nadahnuća - kako se igraju velike >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << utakmice.

Uspeo je da ih motiviše i tokom jeseni kada su odigrali sjajan meč u Humskoj, ali na kraju nisu uspeli da slome najvećeg i najljućeg rivala.

U međuvremenu je Crvena zvezda svoju prednost na tabeli uvećala na čak 15 bodova prednosti, razdvojio ih je Radnički iz Niša, ali to u ovom trenutku ne opterećuje "Batu" koji je spreman za veliko nadmetanje...

PARTIZANOVI LEGIONARI OD KOJIH JE STREPELA ZVEZDA!

I veruje da će biti i njegovi izabranici u subotu od 18 časova na "Marakani" (Arena Sport).

"Očekuje nas najveća utakmica srpskog fudbala - večiti derbi - i večita dilema ko je bolji. Crno-beli ili crveno-beli. Dobro smo otvorili ovu polusezonu, tako da očekujem dobru utakmicu i fer borbu, pa nek pobedi onaj ko bude bio bolji...", kazao je Mirković na današnjoj konferenciji za medije koji je odmah upitan da li bi eventualni poraz značio i kraj trke.

"Bodovna razlika je tolika kolika i je i sigurno da nemamo prijatnu situaciju. U slučaju eventualnog poraza još komplikuje sve, a igrači Partizana moraju da se nose s pritiskom. Mislim da mi sa tim možemo i moramo da se nosimo".

Hoće li se nešto menjati u igri Partizana u odnosu na druge utakmice do sada?

"Ja očekujem veliku borbu, kao što sam rekao na početku. Da će se nešto drastično menjati u strateškom planu, mislim da neće. Mi igramo ovo što igramo, mnogo je rizično da se uvode bilo kakve radikalne stvari. Ne očekujem neku veliku razliku. Sad, normalno, pitanje je momenta, nadahnuća, možda jednog čoveka i možda sitnih detalja", rekao je on.

A ŠTA KAŽU IZ ZVEZDE PRED 159. "VEČITI" DERBI

Foto: MONDO/Vladimir Sukdolak

Odmah posle derbija Partizanu slede teške utakmice i sa Radničkim, pa Vojvodinom, na šta Mirković kaže da će nakon njih znati "u kom će smeru ići prvenstvo".

Kada su u pitanju kadrovski problemi, od ranije je poznato da nema Svetozara Markovića koji je operisao koleno, svi ostali su u kombianciji za meč, dok će Partizanu nedostajati i Marko Janković koji je otišao u SPAL, a bio je jedan od najboljih u 158. "večitom" derbiju.

"Sastav je već poznat, naravno ne mogu da vam kažem. Što se tiče paralele ekipa iz prvog dela nema Marka Jankovića i Svetozara Markovića, to su bila dva bitna igrač za nas. Svi ostali su u kombinaciji i nismo imali veliku reviziju. Eventualni plus može da bude to što se bolje poznajemo, što smo prošli pripreme...", kazao je Mirković koji je govorio i o "rovitima".

MONDO KVIZ SPECIJAL 159. VEČITI DERBI: OVO MORATE DA ZNATE!

GORAN ZAKARIĆ: NIJE BITNO KO ME ČUVA...

"Sigurno nas očekuje najveća utakmica u Srbiji, željni smo tog prestiža. Dobro smo otvorili prvenstvo, pokazali smo u nekim situacijama da delujemo stvarno dobro i mislim da ćemo ispraviti ono što nije bilo dobro i uz koncentraciju da možemo ostvariti pobedu. Verujem u nas i našu ekipu i da se vratimo kući svi srećni. Ko bih voleo da me čuva? To je njihova stvar. Na meni je da odradim utakmicu u najboljem mogućem momentu. Naravno da smo svi uvereni i verujemo da možemo da ponovimo igru gde smo bili moćniji od samog početka. Verujem da možemo ako krenemo istom voljom da možemo dobro utakmicu".

"Danilo Pantić nije spreman za celu utakmicu. Kao ni Đorđe Ivanović... Zoran Tošić jeste spreman za ceo meč".

Za rivala iz Ljutice Bogdana ima samo reči poštovanja...

"Zvezda je čvrsta ekipa, jaka i kvalitetna. Dobro su izbalansirani, imaju igrače poput Marina, koji je ekstra klasa, tako da mislim da od njega preti najveća opasnost. Uz njega, tu su još i Ben, Simić i Boaći, to je četvorka koja je najopasnija", rekao je Mirković i dodao da ga ne brine dugačak tunel kojim se iz svlačionica izlazi na teren stadiona "Rajko Mitić".

"Stvarno je dugačak i malo mračan, ali da kucnem u drvo, niko tu nije izgubio glavu, pa se nadam da nećemo ni mi. Idemo da igramo fudbal, a ne ako je neko aludirao na nešto drugo".

Subota, 18 časova, TV Arena Sport - 159. "večiti" derbi.

BONUS VIDEO: KOMENTATORI ARENA SPORT U "SVE U 16" O VEČITOM DERBIJU U FUDBALU!



Izvor: MONDO

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.