Idemo da se borimo za medalju, znamo kako se to igra!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idemo da se borimo za medalju, znamo kako se to igra!

„Možemo još mnogo bolje“, glasno je uzviknuo Bogdan Bogdanović

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

"MVP, MVP, MVP", orilo se sa tribina Sinan Erdem Doma u trenucima kada je Bogdan Bogdanović 'lomio' Italiju i vodio Srbiju ka šestoj pobedi na Evrobasketu i plasmanu u polufinale Evrobasketa!

Odmah po završetku utakmice, Miroslav Muta Nikolić prišao je srpskim novinarima i poručio im da Bogdan ima nešto da nam kaže, pa >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da ga pitamo - šta?

„Ma, gde znam“, nasmejao je sve novinare Bogdanović, ali je onda dodao:

„Rekao je posle vođstva Italije od 7:0 da ću pogoditi, a ja sam šutnuo i – ubacio“.

Gotovo pune tri deonice Bogdanovića nije ’slušao’ šut, ali je onda na kraju ipak proradio i njegovi poeni bili su ključni na kraju.

„Nisu mi noge bile dobro postavljene u nekoliko navrata, a neke lopte su i glupo izlazile. Onda sam dva puta nagazio... Ja to svakodnevno vežbam i treniram i verujem u sebe. Nekada ide bez promašaja, nekada sedam promašim“.

I baš tada, kada Bogdanovića nije služio šut, imao je podršku celog tima, jer su učinili da se njegov pad ne oseti toliko.

„Mi uvek igramo timski! Kao što ste videli, dok su mene udvajali i pravili plan da se brže oslobodim lopte pravili smo greške, dok se nismo navikli. Ali, onda smo dali nekoliko lakih koševa. Ja sam, opet, promašio dva-tri vezana šuta, ali posle kada je trebalo sam pogodio i prelomili smo meč“.

Srbija je defanzivno izgledala gotovo savršeno, ali Bogdanović traži još.

„Možemo još mnogo bolje. Imali smo nekoliko grešaka na preuzimanju, oni igraju drugačije, dosta šuteva za tri poena, oni ne igraju toliko iz pik’n’rola, već dosta polažu na brze izlaske iz blokada. Tu smo bili izvanredni“.

A sada – Rusija.

„Znamo iz pripremnog perioda, pa iz grupne faze. Izgubili smo meč u grupi, što je sada motiv više da pobedimo.  Treba samo izaći, to je borba za medalju, znamo kako se to igra“.

Srbiju čeka slobodan dan, a onda u petak od 21.30 utakmica protiv Rusije.

(FOTO: Fiba.basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

OCENE - PARTIZAN: Ko je bio klasa, a ko unapređena verzija samog sebe?

Izvor: MozzartSport.com, 14.Sep.2017, 21:58

Stojkoviću devetka, Tavamba kao na NFL terenima....(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Berna)..VLADIMIR STOJKOVIĆ 9 - Nekad je bespotrebno trošiti tastaturu na ono što su svi mogli da vide. Klasa. Što bi rekao Muta Nikolić "sve je ovo normalno". Fantastičan. Već po navici...MIROSLAV...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.