Izvor: MozzartSport.com, 28.Nov.2020, 13:31

Ibrahimovićeva definicija Maradone: Svako treba da živi kako želi, niko se nije rodio savršen

Šveđaninu je Dijego bio idol i simbol „desetke“ zbog kojeg danas fudbaleri biraju taj broj

Tuga za Dijegom Armandom Maradonom još ne jenjava. I pitanje je da li će ikada...

Odlazak legendarnog Argentinca u istoriju je duboko potresao celu planetu i posebno sve ljude koji vole fudbal. Jedan od njih je i Milanov as Zlatan Ibrahimović. Retko ćete od Ibre čuti da je imao idole i da u nekoga gleda kao u božanstvo. Obično >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je hladan, arogantan, prepotentan... Ali Dijegova smrt je istopila i njegovo srce.

„Mnogo mi je žao jer za mene Maradona veći od fudbala. On je legenda, za mnoge i religija. Imao sam sreće da ga upoznam i da pričam sa njim. Smatram ga idolom svih fudbalera. Kada pomislite na broj 10, ko vam padne na pamet? Maradona! On je simbol „desetke“ u fudbalu. Danas ljudi biraju taj broj baš zbog Maradone“, rekao je Ibrahimović italijanskim medijima.

Maradonin život van terena je bio predmet polemika, ali Zlatan kaže da to ne bi trebalo da bude tema.

„Ne znam da li je uvek donosio prave odluke, ali znam da je uvek sve radio srcem i da ga je zbog toga ceo sve voleo. Uvek je bio svoj čovek. Moderni fudbal je danas prepun fudbalera koji pokušavaju da budu savršeni u svakom smislu i da ne prave greške. Ali da bi čovek odrastao i sazrevao, potrebno je i da pravi greške. Niko se nije rodio savršen. Maradoni sudim isključivo po onome što je radio na terenu. A šta je radio van terena, to bi trebalo da je samo njegova stavr. Svako treba da živi onako kako želi. Treba da ga pamtimo po onome što je radio na terenu i uveren sam da će ga istorija samo tako i pamtiti“, poručio je Šveđanin.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.