IZNEO SVOJU VERZIJU PRIČE! Ovo je drugačije Novak najiskrenije moguće odgovorio i na pitanje - DA LI BI OSVOJIO AO?

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2022, 21:39

IZNEO SVOJU VERZIJU PRIČE! "Ovo je drugačije" Novak najiskrenije moguće odgovorio i na pitanje - DA LI BI OSVOJIO AO?

Ogolio istinu.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković gostovao je na RTS-u i pričao o januarskim događajima iz Australije, kao i onome što je prethodilo golgoti.

Opisao je završnicu svog perioda u Australiji.

- Imao sam kratak period slobode između prvog i drugog procesa, četiri dana. U to vreme sam bio uglavnom na terenu da nadoknadim što nisam mogao da treniram, ka tome je bila usmerena moja pažnja. Već sam bio u žrebu, mentalno sam bio spreman >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da učestvujem. Nisam se oglašavao za javnost, nije bio sazreo trenutak. Nažalost, epilog je svima poznat, bila mi je poništena viza, morao sam opet u pritvor i proveo sam potom većinu vremena po advokatskim kancelarijama - kaže Novak.

Da li bi osvojio titulu da je dobio mogućnost da učestvuje na Australijan openu?

- Ništa nije garantovano. S obzirom na istorijske uspehe, moram da kažem da su mi se sviđale moje šanse. Svaki put kad zakoračim tamo, na taj teren, kao da sam u svom dvorištu. Iz poštovanja prema Nadalu i ostalim teniserima, ne bih se usudio da kažem da bih osvojio zato što ništa nije garantovano. No da sam imao dobre šanse, to jesam - iskren je Novak.

Zašto se nije ranije oglasio i izneo svoju verziju?

- Jedinstvena situacija i okolnosti koje nisam doživeo. Imao sam dosta susreta sa svim vrstama medija i osećam se prilično lagodno da razgovaram o svemu i mediji su bitni za sport. Međutim ova situacija u poslednjih mesec dana je drugačija i nije mi prijatno da pratim sve što se piše. Upravo zbog toga sam želeo priliku da ispričam svoju verziju priče i svega što se dogodilo. Zašto nisam ranije? Jer sam poštovao sudske procese i Australijan open i svoje kolege. Tenis je iznad politike i žao mi je što sam odvukao pažnju sa drugih tenisera na sebe. Nije mi bila želja - rekao je Novak Đoković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.