IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU: Bivši holandski reprezentativac preminuo u 44. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZGUBIO NAJVAŽNIJU BITKU: Bivši holandski reprezentativac preminuo u 44. godini

Velika tuga.

Bivši holandski fudbaler Fernando Riksen preminuo je u 44. godini posle duge i teške bolesti, saopštio je Glazgov Rendžers, klub u kome je proveo šest godina karijere.

Riksen se još od 2013. godine borio sa oboljenjem neurona, a čak je i otvorio fondaciju koja je na stadionu Rendžersa organizovala humanitarnu utakmicu pred punim tribinama. Na toj manifestaciji je prikupljeno 320.000 funti za pomoć onih koji su se borili sa istim problemom kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Riksen.

Rangers is deeply saddened to announce that former player Fernando Ricksen passed away this morning following his battle with motor neurone disease.

— Rangers Football Club (@RangersFC) September 18, 2019

Nekadašnji desni bek je u karijeri zabležio 12 nastupa za reprezentaciju Holandije, a u karijeri je osim za Rendžers igrao i za Fortunu Sitard, AZ Alkmar i Zenit.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.