IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak proslavio JUBILEJ! Evo za koliko nedelja će srušiti REKORD slavne Nemice

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Sep.2021, 08:59

IZAŠLA JE NOVA ATP LISTA: Novak proslavio JUBILEJ! Evo za koliko nedelja će srušiti REKORD slavne Nemice

Srpski as suvereno vlada "belim sportom".

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je ovog ponedeljka 340. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Nole je u martu prestigao Rodžera Federera po broju nedelja na tronu, Švajcarac ih ima 310. Đoković je iz nedelje u nedelju popravljao učinak, a trenutna prednost je na strani Srbina i iznosi 30 nedelja.

Ono što je važnije, ne vidi se kraj vladavine trostrukog osvajača gren slemova ove sezone. To je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << još jedan dokaz da je prvi reket sveta najveći u istoriji "belog sporta".

U muškoj konkurenciji Novaku nema ko da parira i ukoliko nastavi u istom ritmu tokom naredne godine, mogao bi da obori i rekord Štefi Graf.

Đoković je prestigao Martinu Navratilovu koja je 332 nedelje bila prva na VTA listi, ali mu ostaje da bude bolji od legendarne Nemice koja ima 377 nedelja na vrhu, pa mu nedostaje još 37 nedelja da ga izjednači, a 38 da je prestigne.

Najbolji teniser sveta ima 12.133 boda, drugoplasiranom Rusu Danilu Medvedevu beži 1.558 bodova (10.575). U Top 10 nije bilo promena pa je raspored isti kao i prethodnog ponedeljka: treći je Stefanos Cicipas (8,350), četvrti Nemac Aleksandar Zverev (7,760), slede potom Rus Andrej Rubljov (6,130), Španac Rafael Nadal (5,815), Italijan Mateo Beretini (5,173), Austrijanac Dominik Tim (4,995), Švajcarac Rodžer Federer (3,765) i Kasper Rud (3,440).

Što se tiče ostalih Srba, i dalje su petorica u TOP 100 - Dušan Lajović je na 35. mestu, dok je Filip Krajinović 37. igrač sveta.

Laslo Đere je napredovao dva mesta i sada je na 47. poziciji, dok je Miomir Kecmanović pokvario plasman za dva mestu i ove nedelje je 62.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.