IMA NEKA TAJNA VEZA: Da li znate koji je BROJ omiljen među NAVIJAČIMA Zvezde? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IMA NEKA TAJNA VEZA: Da li znate koji je BROJ omiljen među NAVIJAČIMA Zvezde? (FOTO)

Sudbina ili nešto drugo.

Kada biste svakog Zvezdaša pitali kojeg su se datuma crveno-beli popeli na krov Evrope, teško da bi iko promašio 29. decembar 1991. i legendarni meč u Bariju protiv Olimpika iz Marselja.

ODLUKA JE PALA: Bivši Zvezdin ŠPIC potpisao za ruskog prvoligaša! (FOTO)

ZVEZDA KREĆE U NOVI NAPAD: Velika Milojevićeva želja NIKAD bliža Marakani! (FOTO)

ŽREB ZA LE: "Srpski" Videoton na Čelsi, a tek u grupi H koliko je Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (FOTO)

Sudbina ili ne, tek Zvezdine najvažnije utakmice u njenoj istoriji dešavale su se 29. dana u mesecu! Čekalo se 27 godina da prođe i da dođe 29. avgust, leta 2018.

Milojevićevi izabranici načinili su podvig u Austriji i preko Salcburga ispisali novo poglavlje u Ligi šampiona, a ako se zaviri kroz hronologiju kluba sa Marakane, dolazi se do još zanimljivih podataka.

Naime, 29. novembra 1948. godine Crvena zvezda je osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji. Te zime je u finalu Kupa Jugoslavije pobeđen Večiti rival Partizan (3:0). Ne završava se tu priča oko 29. dana u mesecu.

Revanš UEFA kupa protiv Meca u prvom kolu kvalifikacija 1998. godine odigran je 29. septembra i Zvezda je prošla na penala, a još je u svežem sećanju i prošlogodišnja pobeda nad Florijanom (3:0) ostvarena pretposlednjeg junskog dana prošle godine, kada je počeo pohod Milojevićevog tima na Ligu Evrope i trajao do šesnaestine finala.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.