IHF ČESTOKO ODGOVORIO SLOVENCIMA: Vodili ste pet razlike, na terenu nije izgledalo da ste bolesni

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2021, 18:23

IHF ČESTOKO ODGOVORIO SLOVENCIMA: Vodili ste pet razlike, na terenu nije izgledalo da ste bolesni

Selekcija Ljubomira Vranješa se žali na trovanje hranom, ali...

Svetska rukometna federacija odgovorila je na žalbe Slovenije da su njeni igrači bili otrovani hranom uoči utakmice sa domaćinom Svetskog prvenstva Egiptom.

Susret je na kraju završen sa 25:25, što je Egipćanima bilo dovoljno za prolaz, a Slovencima ne.

I Everton i Lester su u vrhu tabele, u dobroj su formi, pa nas večeras od 21.15 očekuje odličan meč na Gudisonu. Favorita >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nema, pošto je kvota na keca i dvojku identična – 2,75, iks je 3,05, a kvota na 3+ je 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Everton – Lester

- Imali smo mnogo zdravstvenih problema tokom noći i na dan utakmice sa Egiptom. Momci su vrištali od bolova, povraćali i trčali u kupatilo kao da im život zavisi od toga. Skube i Dragan Gajić nisu mogli da spavaju, a Blaž Blagotinšek je povraćao - saopštili su iz tabora Slovenije.

O svemu se na kraju oglasio IHF koji tvrdi da je pokrenuo istragu.

- IHF je zatražio od egipatskih vlasti istragu o tome je li se zaista radilo o trovanju hranom, a potom smo obavestili Sloveniju o zaključcima izveštaja Ministarstva zdravlja. Jedan slovenački igrač se prijavio u bolnicu u hotelu s tvrdnjom da ima probleme sa stomakom i prolivom. Tamo je dobio medicinsku pomoć, a nakon toga je doktoru jedan čovek iz slovenačke delegacije rekao kako 14 igrača ima slične probleme te kako probleme imaju i rukometaši drugih reprezentacija. Dodao je i kako se radi o trovanju hranom. Kada je doktor pozvao te igrače na pregled, to je odbijeno od strane lekara njihove reprezentacije. Potom je ponuđeno da se igrači koji imaju probleme prevezu u bolnicu, ali i to je odbijeno. Želimo da istaknemo kako je sva ponuđena pomoć odbijena - naveli su iz IHF i dodali:

- Nakon toga je organizovan sastanak sa svim reprezentacijama kako bi se proverile tvrdnje o sličnim problemima, ali niko nije prijavio te probleme. Nismo primili ni jednu pritužbu na hranu od bilo kog drugog učesnika prvenstva. Takođe, u reprezentaciji Belorusije koja je spornog dana delila švedski sto sa Slovenijom nije prijavljen nikakav problem. Što se tiče same utakmice, Slovenija je igrala dobro uprkos tvrdnjama da ima devet igrača s takvim problemom. Na početku drugog dela utakmice vodili su pet razlike. Na terenu nije izgledalo kao da su bolesni - zaključak je iz IHF.
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.