IGRALI SU RUMUNI I LITVANCI: Sada se zna da li Orlovi idu u viši rang Lige nacije! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Nov.2018, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IGRALI SU RUMUNI I LITVANCI: Sada se zna da li Orlovi idu u viši rang Lige nacije! (FOTO)

Derbi je igran u Italiji.

Reprezentacija Rumunije pobedila je u pretposlednjem meču Četvrte grupe Lige nacija "C" selekciju Litvanije sa 3:0 i zadržala šanse za osvajanje prvog mesta.

Utakmica je odigrana u Ploeštiju, a izabranicima Kozmina Kontre prednost je već u sedmom minutu doneo napadač Palerma George Puškaš, na dodavanje Čipčijua, kome je to bio prvi gol u nacionalnom timu.

PRVO MESTO JE SVE BLIŽE: Krstajić OTRKIO šta se desilo na poluvremenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa Orlovima

MITROGOL PROMAŠIO PENAL, PA PRIZNAO: Nikad više TO neću da URADIM! (FOTO)

Romania 1 Lithuania 0. George Pușcaș scores his first international goal #ROULTU #NationsLeague pic.twitter.com/o1RTGW5LH4

— Football 24/7 (@foetball247) November 17, 2018

NISU IM ZABORAVILI BUKUREŠT: Navijači Srbije se OBRATILI Rumunima! (FOTO)

Prednost je duplirao Klaudiju Keseru na startu drugog poluvremena. U 47. minutu odlično je ispratio asistenciju Stančijua i zatresao mrežu gostujućeg golmana Setkusa. Paker kod drugog gola, Nikolae Stančiju bio je strelac trećeg u 65. minutu, otklonivši sve dileme oko pobednika.

GOOOL! Claudiu Keșeru înscrie pentru 2-0! https://t.co/DwXRknuSDw pic.twitter.com/c1DdpYh3tE

— Echipa Națională (@hai_romania) November 17, 2018

Rumuni će za prvo mesto u grupi moraju da pobede Crnu Goru u poslednjem kolu i čekaju senzaciju iz Humske, da Litvanci savladaju izabranike Mladena Krstajića ili odigraju nerešeno.

Romania 3 Lithuania 0. Stanciu #ROULTU #NationsLeague pic.twitter.com/J98K7do0ck

— Football 24/7 (@foetball247) November 17, 2018

Orlovi u slučaju pobede nad Litvanijom prebrinuće sve brige i izbeći sve kalkulacije oko prvog mesta, a već sada su obezbedili treći šešir u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

U derbiju večeri Italija je ugostila Portugaliju, bez najboljeg fudbalera planete Kristijana Ronalda. Azurima je pobeda bila neophodna da bi sačuvali šanse za prvo mesto, međutim, Portugalci su odoleli i meč je završen bez golova. Sa sedam bodova, uz utakmicu manje protiv Poljske koja je već ispala iz Grupe 3, šampion Evrope neće imati veliki motiv u poslednjem duelu.

Švedska je u 5. kolu Lige "B" iznenadila Tursku u Eskiheširu i pogotkom Andreasa Grankvista sa "bele tačke", izbacila domaćina u niži rang. U poslednjem meču, Rusi i Šveđani će odlučivati kome će pripasti prvo mesto, Zbornaja ima 7, a Skandinavci 4 boda.

Liga nacija, rezultati: Italija - Portugalija 0:0, Turska - Švedska 0:1, Srbija - Crna Gora 2:1, Rumunija - Litvanija 3:0 Albanija - Škotska 0:4, Azejrbedžan - Farska Ostrva 2:0, Malta - Kosovo 0:5.

RUMUNIJA - LITVANIJA 3:0

STADION: Astre u Ploeštiju.

STRELCI: Puškaš 7. Keseru 47. Stančiju 65.

SUDIJA: Marko Guida (Italija)

RUMUNIJA: Tatarušanu, Banku, Moti, Sapunaru, Benzar - Stančiu, Anton - Maksim, Keseru, Čipčiu - Puškaš.

LITVANIJA: Setkus, Vaikunas, Girdvainis, Zulpa, Baravikas - Simkus, Vorobjovas - Petravičijus, Sirgedas, Novikovas - Kernih.

Tabela: Srbija 11, Crna Gora 7, Rumunija 6, Litvanija 0.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitati OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.