Finska u drami pobedila - Francusku!

Izvor: Mondo, 31.Avg.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finska u drami pobedila - Francusku!

Domaćini Grupe A u Helsinkiju pobedili Francusku, jednog od favorita tirnira. Džamar Vilson junak Finske.

Jedan favorit za evropsku titulu je pao popodne u Tel Avivu, a drugi u večernjem terminu na severu Evrope u prvom kolu Grupe A.

Evropsko prvenstvo u košarci, na kojem prvi put učestvuju 24 selekcije, počelo je sa dva velika iznenađenja. Prvo je Gruzija savladala Litvaniju, da bi ubrzo u Helsinkiju Finska bacila na kolena Francusku - 86:84 (23:15, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 9:18, 17:20, 23:19, 14:12).

Za istorijski trijumf - Fincima su bila potrebna još pet minuta preko...

Pošto je Francuska uspela da se vrati u poslednjem minutu produžetka i da nadoknadi "minus pet" (84:84), stvari u svoje ruke u poslednjem napadu Finske preuzeo je Džamar Vilson.

Pored bivšeg igrača Partizana bio je još jedan nekadašnji as crno-belih Leo Vesterman. Pratio ga je sve vreme, čak i dobro čuvao, ali je naturalizovani Amerikanac uspeo da nađe prostor i da ispod koša uputi šut za pobedu.

Francuska u preostalih pet-šest sekundi nije uspela da poentira.

Furnije i Nando de Kolo su bili odlično, ali 25 poena prvog i 21 drugog nisu bili dovoljni za trijumf. Lauri Markanen je bio nezaustavljiv sa 22 poena u ekipi Finske, dok su Sali i Koti postigli po 14, a Vilson 12.

U Grupi A posle prvog kola pobede imaju Slovenija, Grčka i Finska, dok su takmičenja s porazom počeli Francuska, Litvanija i Island.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.