Izvor: MozzartSport.com, 06.Maj.2021, 15:34

I Niš za izbore u FSS: Sudije kaznene ekspedicije, utakmice unapred pripremljene

“Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije”, navodi se u saopštenju Radničkog

Slaviša Kokeza je bivši, Marko Pantelić je tek stupio na mesto vršioca dužnosti, a srpski klubovi već traže korenite reforme i izbore u Fudbalskom savezu Srbije. Posle Crvene zvezde i Novog Pazara, oglasio se i Radnički, koji tvrdi da su utakmice Superlige “unapred pripremljene” i da sudije pokušavaju da ga izguraju u Prvu ligu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Srbije.

Što samo oslikava kako se situacija menja u srpskom fudbalu. Jer kad je Radnički igrao Evropu manje-više svi klubovi su ga optuživali da je baš on taj koji presudno utiče na sudijske odluke. Sada se situacija obrnula, tvrde u Nišu posle remija bez golova sa Vojvodinom na kome je sudija Pavle Tomić, po mišljenju ljudi uz Radničkog, nepravedno isključio Ognjena Đuričina, a goste na “Karađorđu” oštetio i time što nije svirao penal posle prekršaja nad Dušanom Pantelićem. I sve to pred možda i ključnu utakmicu u borbi za opstanak, na Čairu sa Radom.

Radnički je meč u Novom Sadu završio sa desetoricom igrača zbog dva žuta kartona Ognjena Đuričina. Suđenje u ovom meču imalo je za cilj da nas onemogući u pokušaju da zabeležimo trijumf, ali i da nas unapred oslabi pred naredne utakmice. Drugi žuti karton Đuričin je dobio zbog navodnog simuliranja penala, iako je očigledno da takve namere nije bilo, već se sapleo i pao nakon jednog duela sa protivničkim igračem u kaznenom prostoru. Pre toga sudija Pavle Tomić nije dosudio penal za Radnički posle prekršaja nad Pantelićem, a u finišu je isključio i trenera Stankovića i tako dodatno oslabio ionako desetkovani sastav pred možda i ključni meč sezone u nedelju protiv Rada. Podsećamo da nam je Tomić sudio i u porazu od Novog Pazara, a da smo u tom duelu skoro pola sata igrali sa igračem manje zbog direktnog crvenog kartona. Zatrpavanje kartonima, prekidi napada i nedosuđeni penali postali su uobičajne sudske odluke kada igra Radnički”, navodi se u saopštenju niškog superligaša.

I sve ih to navodi na zaključak…

Očigledna je namera nekih fudbalskih moćnika da naš klub pošalju u Prvu ligu Srbije i u tom projektu ne prezaju ni od čega. Radnički će nastaviti časno da se bori na terenu, a fudbalskoj javnosti je jasno odakle ‘vetrovi duvaju’ i kako je moguće da se pojedine ekipe sa dna tabele preko noći pretvore u mašine za ređanje pobeda”.

Poseban akcenat Nišlije bacaju na sudije, koje nazivaju “kaznenim ekspedicijama” i delom “fudbalske mafije” čije je slamanje najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Fudbalski klub Radnički trazi od FSS da utvrdi odgovornost i kazni one koji su doveli srpski fudbal u ovu situaciju. Zato i postavljamo pitanje da li će neko biti kažnjen iz Fudbalskog saveza Srbije i Sudijske komisije ili će klubovi i dalje da igraju kao stažisti na unapred pripremljenim utakmicama. Interesuje nas i da li se neko u FSS uopšte bavi ovim problemom? Takođe, tražimo da FSS i stručni organi urade stručnu analizu svake sporne situacije i da javno to objave”.

Logične zamerke idu i na račun predsednika Sudijske komisije Milana Karadžića za koga Radnički tražu strogu kaznu.

Radnički svakako razmišlja da li će igrati i dalje u ovom prvenstvu, ako sudije kao što su Tomić i predsednik komisije Karadžić, koji je većinu njih delegirao i dalje ne budu kažnjeni. Zbog svega ovoga našem fudbalu su što pre neophodni izbori u Fudbalskom savezu Srbije i hitno uvođenje VAR sistema, kako bi se došlo do regularnosti i kako bi se smanjio uticaj tendencioznih arbitara”.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.