I Mileševo dobilo postrojenja za čistiju vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Avg.2020, 08:12

I Mileševo dobilo postrojenja za čistiju vodu

Zahvaljujući investiciji vrednoj oko 10,5 miliona dinara, u Mileševu je nedavno izgrađen pomoćni objekat postrojenja za dezinfekciju pijaće vode. Projekat su sufinansirali Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u iznosu od oko 8,4 miliona dinara i Opština Bečej u iznosu od 2,1 milion dinara.

U okviru projekta izvršena je zamena postojeće tehnologije za dezinfekciju pijaće vode sa savremenom tehnologijom proizvodnje dezinfektanta na licu mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrošnje.

"Oksihlorogen je postrojenje za proizvodnju mešovitog dezinfektanta, odnosno mešavinu ekvivalentnog hlora u obliku natrijum-hipohlorita i hlor dioksida. Takođe, ovakvo postrojenje, doduše većeg kapaciteta, 2015. godine instalirali smo u Bečeju, potom u Bačkom Gradištu, a evo najzad u julu ove godine u naseljenom mestu Mileševo", kaže Zoran Grbić, direktor JP "Vodokanal" Bečej.

Osim što će postrojenje za proizvodnju dezinfektanta na licu mesta potrošnje umnogome olakšati poslovanje Javnog preduzeća "Vodokanal" Bečej, doprineće i boljem kvalitetu vode, bezbednosti na radu zaposlenih, kao i unapređenju zaštite životne sredine, kaže naš sagovornik.

"Instaliranjem ovog postrojenja očekujemo pozitivan pomak što se tiče kvaliteta vode u mikrobiološkom delu. Očekujemo da će mikrobiološka ispravnost biti preko 90 procenata",ističe Grbić.

Uz pomoć ovog postrojenja, "Vodokanal" će u Mileševu, ujedno, moći i da proizvodi sredstvo za dezinfekciju, ne samo za pijaću vodu, nego i za dezinfekciju prostorija, podova, radnih površina i ruku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.