Izvor: MozzartSport.com, 04.Dec.2021, 21:41

Humels prvak sveta u kobnim greškama, Bajern šampionski tim, Leva najbolji u 2021. štagod ko pričao (VIDEO)

Fenomenalan meč na Vestfalenu – 3:2

Hvala! Na fudbalu u kakav smo se nekad zaljubili. Na potezima koji su se u međuvremenu negde izgubili. Na odluci da se napada. Na želji da se melje. Na igri iz druge dimenzije. Hvala i srećno: Bajernu u pohodu na još jednu titulu, Borusiji u jurnjavi za aktuelnim prvakom koji posle Der Klasikera u 14. kolu Bundeslige ima četiri boda prednost u odnosu na najvećeg izazivača u spektaku po kvalitetu u rangu završnice Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << .

Bavarci su dobili treći put uzastopno prvenstveni derbi na Vestfalenu (3:2) i pokazali da stvarno imaju najboljeg fudbalera sveta, koliko god Frans fudbal obesmislio ovu nagradu. Dva gola poljskog centarfora omogućila s velikanu iz Minhena da povuče liniju koliko je u ovom trenutku bolji od Milionera. Na jednoj strani je najbolji, ako ništa drugo, bar napadač planete, na drugoj štoper koji je nekad bio prvak sveta, ali je slobodnom padu i nije čudo što su Bavarci procenili pre dve godine da im više nije potreban.

Kako je igrao u derbiju, teško da je Mats Humels ovakav potreban Borusiji. Odsutan, dekoncentrisan, nepažljiv, 32-godišnji štoper je predstavljao veću opasnost po svoj tim nego Bajernovi ofanzivci. Napravio je toliko grešaka da se slobodno može konstatovati da je poklonio pobedu najvećem rivalu i klubu u kome je igrao tri sezone između dva mandata u Dortmundu.

Katastrofa!

Najdrastičniji primeri: prodata lopta u devetom minutu kojom je udahnuo vazduh tad grogiranom gostu, omogućivši Tomasu Mileru da čak devetom uzastopnom asistencijom u prvenstvu spremi zicer partneru u napadu. Poslednji put Robert Levandovski je takvu šansu propustio dok je bio golobradi dečkić; skrivljen penal posle očiglednog igranja rukom baš ispred Milera, a sa 11 metara je Bajernov napadač siguran kao što svi znamo da će svanuti novi dan.

Presuda!

Samo pet dana pošto je u farsi zvana „Zlatna lopta“ ostao bez nagrade za najboljeg u 2021, Robert Levandovski je pokazao da je mu niko nije ravan. Pa ni taj mali (ili ogromni) Erling Haland. U sudaru sadašnjosti i budućnosti, Bajernov „broj devet“ je pokazao da je No1.

I tu svaka priča staje.

Da, ne bi mogao Bajern bez Nojerovih intervencija, niti strele Kingslija Komana, čak ni kad se Dajo Upamekano trkao sa Matsom Humelsom u potezima protiv svog tima, ali definitivno ne može ni bez Roberta Levandovskog.

Borusija ne može pod pritiskom. Opet se slomila. Imala je ogromnu energiju, početak iz snova (prva šansa pretvorena u pogodak preko Julijana Branta, koji se kasnije teško povredio), izvanredan start drugog poluvremena (kifla Erlinga Halanda), Džada Belingema da dvema asistencijama potvrdi ogroman potencijal, ali to je za neko vreme buduće.

Voici le but de Coman pour donner l'avantage au Bayern Munich. #BVBFCB #BVBBAY pic.twitter.com/OLr6E6a1E8

Erling Haaland pour l'égalisation. 🤩#BVBFCB #Bundesliga pic.twitter.com/CCKAIAFGC7

Sadašnje je Bajernovo.

BUNDESLIGA - 14. KOLO

Petak

Union Berlin - RB Lajpcig 2:1 (1:1)

/Avonji 6, Baumargtl 57 - Nkunku 13/

Subota

Arminija – Keln 1:1 (0:1)

/Lasme 59 – Odžan 17/

Augzburg – Bohum 2:3 (0:3)

/Gregorič 57, Kaliđuri 86 – Polter 23, 45+2, Holtman 40/

Leverkuzen – Grojter firt 7:1 (3:1)

/Adli 12, Tapsoba 17, Hinsapi 45, Šik 49, 69, 74, 76 – Dudžak 33/

Hofenhajm – Ajtraht 3:2 (2:1)

/Gjager 24, Ruter 30, Samaseku 59 – Bore 15, Pasijensija 72/

Majnc – Volfzburg 3:0 (2:0)

/Burkard 2, Stah 4/

Borusija Dortmund – Bajern 2:3 (1:2)

/Brant 5, Haland 48 – Levandovski 9, 77 pen, Koman 44/

Nedelja

15.30: (2,30) Štugart (3,35) Herta (3,40)

17.30: (1,90) Borusija Menhengladbah (3,60) Frajburg (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.