Izvor: MozzartSport.com, 21.Sep.2021, 12:07

Humanitarni tiket u podne: Žarko Vučurović tipuje za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine, Zvečanska

Poznati košarkaš, sada uspešan kao trener, očekuje dvojke Liverpula i Atletika

Komemoracija povodom upokojenja jednog od najboljih trenera Dušana Dude Ivkovića održana je juče u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Legenda srpske i evropske košarke preminuo je u Beogradu u 78. godini života. Duda Ivković će ostati upisan zlatnim slovima u istoriji srpskog sporta. Sa reprezentacijom je uspeo da se okiti sa tri zlata na Evropskim prvenstvima, jednim Svetskim, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kao i zlatom sa Univerzijade 1987. godine. Takođe, uzeo je i srebro na Olimpijskim igarama 1988. godine. Pored reprezentativnih medalja, Duda je osvojio i čak pet evropskih titula u klupskim takmičenjima. Upravo u podne, Dušan Duda Ivković, biće sahranjen (utorak 21. septembar 2021. godine) u porodičnoj grobnici na Novom groblju u Beogradu.

Nakon što smo čuli tužnu vest jedna od legendi Radničkog, Žarko Žare Vučurović, za Mozzart Sport je kazao:

“Moj dolazak na Cvene krst povezan je sa braćom Ivković, Pivom i Dudom. Sada smo ostali i bez Dude. Po više osnova ostavio je veliki pečat u mom životu. Kao čovek, trener od koga sam mnogo naučio. Sada pokušavam da to znanje prenesem na decu sa kojom radim. Imali smo još jednu zajedničku strast, a to je golubarstvo. Dolazim iz Vojvodine i kao dete sam zavoleo golubove. Pasija prema golubovima bila je zajednička. Izgubili smo velikog čoveka, prijatelja, cela javnost je u šoku”, podvukao je Vučurović koji nam neće zameriti što današnji Mozzartov plemeniti tiket započinjemo podsećanjem na velikog čoveka i Žaretovog prijatelja.

Tokom bogate karijere, Vučurović je radio u Avala Adi, Radničkom sa Crvenog krsta, Atlasu, Hemofarmu, Megi, Dinamiku, a u mlađim kategorijama učio je igrače poput Nikole Pekovića, Nikole Milutinova, Bobana Marjanovića, Stefana Markovića, Danila Anđušića…

Prelazimo na dobrotvorno tipovanje, Hetafe – Atletiko Madrid kao prvi duel na tiketu. Jorgandžijama nedostaje pet igrača, domaćima jedan. Pet utakmica u nizu izgubio je domaći sastav od kojih tri sa minimalcem. Atletiko nema poraz na šest mečeva, po tri remija i pobede. Poslednjih 180 minuta Madriđani nisu dali ni primili gol. Hetafe je bez boda, a Atletiko ima 11 više. Gosti su ostvarili sedam pobeda dok su poslednju utakmicu odigrali bez golova sa večerašnjim rivalom.

“Dvojka”.

Sa Pirineja prelazimo na Apenine, Atalanta – Sasuolo. Utakmica Serije “A” u koju timovi ulaze bez dvojice igrača. Poslednje utakmice dva kluba okončane su minimalcima, uz napomenu da je tim iz Bergama dobio. Između dva nerešena ishoda večerašnjih protivnika smestilo se osam trijumfa Atalante koja ima tri boda više.

“TGG GG3+”.

Ostajemo u Seriji “A”, Fjorentina – Inter. Gosti imaju 10 poena, a Ljubičasti bod manje. Fjorentina je tri poslednje utakmice dobila sa 2:1 dok je klub iz Milana poražen od Reala da bi ceh platila Bolonja, 6:1. Na poslednjih deset okršaja Inter nije doživeo poraz od Firence. Trenerima će nedostajati po trojica igrača.

“Tri plus, UG 3+”.

Sa poluostrva prelazimo na Ostrvo gdeNorič dočekuje Liverpul. Utakmica šesnaestine finala tamošnjeg kupa. Domaći su poraženi na poslednje četiri utakmice. Redsi imaju dva nerešena ishoda na poslednjih 10 mečeva, ostalo su pobede. U međusobnim okršajima Liverpul je dobijao sa 3:0;1:0;4:1i 5:4. Početvorica igrača izostaju kod oba stratega.

“Dvojka”.

 I za kraj plemenitog tipovanja Mančester siti koji igra protiv Vikomba. Građani su bez petorice igrača, ali verujemo da menadžer Gvardiola neće imati većih problema. Siti je četiri puta pobedio, dva puta sa po 5:0, a gosti su poslednju utakmicu dobili sa 2:1. Pre dve decenije rivali suse sastajali I oba puta dobio je Vikomb. Vreme je za revanš.

“KMB 1&3 – 5”.

Ukoliko u ovom momentu podvučemo crtu MOZZART je, samo kroz dobrotvorni listić, donirao iznos od 21.784.857 dinara.

Prvi plemeniti tiket odigran je na početku Evropskog prvenstva u fudbalu održanog 2016. godine. Poznata televizijska voditeljka Marija Sekulović sastavila je prvi dobitni “Humanitarni tiket u podne”.

MOZZART je u akciji “Sto terena za jednu igru” obnovio i svečano otvorio tačno 89. košarkaških terena. Poslednji su poneli imena Raška Katića i Ivana Paunića, a otvoren je u Grockoj. U naselju “Stepa Stepanović” otvoren je renovirani teren “Željko Rebrača”. U Zemunu “Novica Veličković”, u Kragujevcu “Raško Katić”. Na otvaranju čačanskog Želovog terena svečanost su uveličali Duda Ivković, Dragan Kićanović, Željko Obradović…Nedavno je u Bileći otvaren teren Tijana Bošković.

Bili smo i generalni sponzori studentskog sporta na Beogradskom univerzitetu. Takođe, bili smo generalni sponzori KK Borac i bićemo ponovo, potom RK Vojvodina, FK Željezničar iz Sarajeva, FK Vojvodina, FK Spartak iz Subotice, FK Radnički 1923. Mozzart je bio naslovni sponzor KLS – a, sponzor ABA lige. Beting partneri smo KSS – a, OS Srbije, FSS – a, FK Crvena zvezda, KK Partizan… Svojevremeno smo donirali inkubatore našim porodilištima.

Tu su kompanijske donacije koje odlaze u RS.

Ukoliko “prođe” humanitarni tiket našeg gosta dobitak će biti doniran za Udruženje samohranih roditelja PONOS, Banja Luka. Naime, kompanija MOZZART svakog dana donira i uplatu od 50 konvertibilnih maraka, a eventualni dobitak ide humanitarnoj organizaciji po izboru učesnika.

Kvote su bile aktuelne u momentu sastavljanja Humanitarnog tiketa u podne!

U slučaju promene termina odigravanja meča, postgnut rezultat se smatra završenim ukoliko je meč odigran u roku od 50 sati od vremena navedenog u ponudi za klađenje. U slučaju da se sportsko takmičenje ne održi u roku od 50 sati za događaj se računa kvota 1.

Piše: Đurđe MEČANIN/Mloš MILIĆ

[email protected]

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.